Raikkaat vichykurkut

Näillä helteillä tekee mieli raikkaita makuja. Vichykurkut tuovat hieman vaihtelua tuoreen kurkun popsimiseen. Vichykurkut maistuvat sellaisenaan grilli- ja kalaruokien lisäkkeenä, leivän päällä ja hampurilaisten välissä. Reseptin sain siskoni reseptivihkosta. Muutin ohjetta hieman, koska liemen määrä tuntui melko suurelta. Kurkuista irtoaa nestettä, joten pienempi nestemäärä riitti hyvin. Kiitos hyvästä ideasta ja luvasta julkaista ohje blogissani!

Vichykurkut

2-3 (n. 400 g) tuoretta kurkkua
1 1/2 rkl sinapinsiemeniä
1-2 valkosipulin kynttä
n. 1 dl tilliä hienonnettuna
Liemi
1 dl (väkiviina)etikkaa
1 dl sokeria
1 1/2 rkl suolaa
1 plo (3,33 dl) vichyä

  • Leikkaa huuhdotut kurkut juustohöylällä mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Lado kurkut kerroksittain tölkkiin tai kannelliseen astiaan sinapinsiemenien, viipaloitujen valkosipulin kynsien ja tillin kanssa.
  • Sekoita liemen ainekset keskenään ja kaada kurkkujen päälle. Sulje tölkki kannella ja anna maustua jääkaapissa vähintään tunti, mielellään yön yli.

Vinkit!

  • Voit jättää valkosipulin pois halutessasi.
  • Minä hyödynsin kurkkujen lientä parin päivän jälkeen, koska kurkut tuli syötyä melkein kertaheitolla. Lisäsin samaan liemeen uusia kurkkuviipaleita ja ne maustuivat oikein hyvin. Muista kuitenkin kylmäketju näillä helteillä!

Jätä kommentti

*