Kesän raikkain raparperimehu

Hanallinen juomakanisteri on kätevä mehun annostelussa. Kannelliset pillitölkit ovat erityisesti lasten mieleen. Kanisterin alusta on väärinpäin käännetty kukkien suojaruukku. Kanisteri ja tölkit löytyvät Carlsonilta.

Kaupallinen yhteistyö: Carlson

Raparperimehu on mainio kesäjuoma. Se sopii myös alkumaljaljaksi tai juomasekoituksiin. Valmistuskin on helppoa kuin heinän teko. Paitsi heinän teko ei mielestäni ole helppoa, mistähän sekin sanonta oikein tulee? Yhtä kaikki raparperimehu valmistuu vaivatta: kaada aineksien päälle kiehuva vesi, anna uuttua vuorokausi, jäähdytä ja nauti. 

juomatonkka_4

Raparperimehu

1 kg raparperipaloja
1/2 kg sokeria
1 sitruunan mehu ja kuori kuorimaveitsellä kuorittuna
4 l kiehuvaa vettä

  • Pane raparperit, sokeri, sitruunan mehu ja sitruunan keltainen kuoriosa sankoon tai isoon teräskattilaan. Kaada päälle kiehuva vesi ja sekoita, kunnes sokeri on liuennut. Peitä kannella.
  • Anna uuttua noin 24 tuntia. Siivilöi mehu. Pullota tai kaada pakastuspurkkeihin. Jäähdytä kylmäksi. Säilytä jääkaapissa tai pakasta.

Vinkki!

  • Voit pakastaa osan mehusta esimerkiksi 1/2 l pakastuspurkkeihin. Näin saat isoja jääpaloja, jotka eivät laimenna mehua sulaessaan ja pitävät mehun pitkään kylmänä.
  • Mehu säilyy jääkaapissa noin 2 viikkoa.
  • Voit laimentaa mehua hieman vedellä, kivennäisvedellä tai (alkoholittomalla) mansikkasiiderillä. Kuohuviinikään ei varmasti olisi raparperimehun kanssa hassumpi yhdistelmä. Raparperi Royal, hmmm pitääpä kokeilla…
  • Koristele mehu tuoreella mintulla tai sitruunamelissalla.
  • Poista siivilöidyistä raparpereista sitruunan kuoret. Makeat raparperipalat maistuvat esimerkiksi turkkilaisen jogurtin kanssa.

Jätä kommentti

*