Rapea karpalo-siemennäkkäri

Tästä näkkäristä tulee erityisen rapeaa. Näkkäri on superhelppo tehdä, mutta malta antaa taikinan turvota rauhassa. Voit tehdä näkkäristä helposti gluteenittoman version kun käytät puhdasta kauraa ja tattarijauhoja. Rouskuva näkkäri maistuu sellaisenaan, juustojen tai viimeksi postaamani vuohenjuusto-hernesalaatin kanssa. Kuivatut karpalot antavat näkkärille väriä ja hiukan makeutta. Rouskis!

nakkari_2

Rapea karpalo-siemennäkkäri (pellillinen)

1 dl kaurahiutaleita
1 dl auringonkukansiemeniä
1/2 dl (mustia)seesaminsiemeniä
1/2 dl kurpitsansiemeniä
1/2 dl mantelirouhetta
1/2 dl ruis- tai tattarijauhoja
1/2 dl kuivattuja karpaloita karkeaksi hienonnettuna
2 1/2 dl kylmää vettä
1/4 dl öljyä
1/2 tl suolaa

  • Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi seokseksi. Anna turvota tunti. Seos on aluksi hyvin löysää, mutta turvotessaan se sakenee. 
  • Levitä turvonnut, löysähköä puuroa muistuttava taikina pellille leivinpaperin päälle ohueksi kerrokseksi esimerkiksi taikinakaapimella.
  • Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia. Tarkkaile näkkärin paistamista, ettei se pala. Voit tarvittaessa kääntää näkkärin paiston loppupuolella pohjapuoli ylöspäin. 
  • Anna näkkärin jäähtyä pellillä. Taita näkkäri paloiksi. Voit myös leikata näkkärin veitsellä heti uunista ottamisen jälkeen.