Herkullinen salviapasta on iltalialainen klassikkoruoka. Super yksinkertainen ja super helppo pasta valmistuu muutamasta aineksesta pastan kiehuessa. Pasta maistuu sellaisenaan, mutta sopii myös broilerin, lohen tai katkarapujen kanssa.
Salviapasta
(3-4 annosta)
300 g linguinepastaa tai spagettia
1-2 valkosipulinkynttä
n. 40 g voita
2-3 rkl ekstra neitsyt oliiviöljyä, sitruuna
1 ruukku salviaa
n. 2 rkl sitruunanmehua
2 tl sitruunan raastettua kuorta
n. 1 dl pastan keitinlientä
mustapippuria
sormisuolaa
n. 2 dl parmesaaniraastetta
- Keitä pasta reilusti suolatussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Vähennä kuitenkin keittoajasta noin minuutti, koska pasta kypsyy vielä kastikkeessa.
- Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Kuullota valkosipulia voi-öljyseoksessa pari minuuttia. Älä polta. Lisää revityt salvianlehdet. (Voit käyttää pienet lehdet kokonaisina.) Paista hetki. Mausta kastike sitruunanmehulla ja raastetulla kuorella.
- Valuta pasta, mutta ota noin desi keitinlientä talteen ja kaada se voikastikkeeseen. Kääntele valutettu pasta kastikkeen joukkoon ja kuumenna pastaa kastikkeessa 1-2 minuuttia, samalla sekoittaen. Annostele pasta lautasille, mausta mustapippurilla ja ripottele pinnalle parmesaania. Mausta tarvittaessa sormisuolalla.
Vinkit!
- Käytä pastan keitinliemeen reilusti suolaa, vaikka tavallisesti keittäisit pastan ilman suolalisäystä. Muuten kastike ei riitä maustamaan pastaa tarpeeksi.
- sitruunalla maustetun ekstra neitsyt oliiviöljyn voit korvata tavallisella ekstra neitsyt oliiviöljyllä
- Ruukkusalviassa on miedompi maku kuin avomaalla kasvaneessa.
- Salvia-voikastike sopii erittäin hyvin myös perunagnocchien kastikkeeksi.