Spagettilasagne

Spagettilasagnessa lasagnelevyt on korvattu raa`alla spagetilla. Jauhelihakastike tehdään kuten tavallisessa lasagnessa. Juustokastikkeen korvaa kiehautettu maito, jonka joukkoon lisätään sinihomejuustoa. Juustokastiketta ei siis suurusteta. Spagetti turpoaa kypsennyksen aikana sekä leveys että pituussuunnassa ja imee itseensä nestettä.

spaghettilasagne_2

Ripottele valmiin spagettilasagnen pinnalle sinihomejuustoa halutessasi.

Spagettilasagne (4-5 annosta)

250 g täysjyväspagettia
Jauhelihakastike
400 g jauhelihaa
1 (100 g) sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 tlk (500 g) tomaattimurskaa
n. 1/2 dl vettä
1 tl suolaa
1 tl timjamia
1 tl oreganoa
3/4 tl mustapippuria
Juustokastike
6 dl kevyt- tai täysmaitoa
1 ps (150 g) Aurajuustomurua
1/2 tl suolaa
ripaus mustapippuria
Pinnalle
150 g emmental-mozzarellajuustoraastetta

  • Ruskista jauheliha omassa rasvassaan. Hienonna sipuli ja ja valkosipulit. Lisää ne jauhelihan joukkoon kuullottumaan. Kaada pannulle tomaattimurska ja huuhdo tölkki tilkalla vettä. Kaada vesi kastikkeeseen. Mausta ja anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla noin 10 minuuttia.
  • Mittaa kattilaan maito ja kuumenna se. Siirrä kattila pois levyltä. Lisää sinihomejuusto. Mausta suolalla ja pippurilla. Kastike jää hyvin löysäksi, lähes maitomaiseksi.
  • Kokoa lasagne niin, että kauhot vuoan pohjalle noin 1/3 molemmista kastikkeista. Tasoita pinta ja lado reilu puolet spageteista vierekkäin yhteen kerrokseen. (Spagetit turpoavat kypsyessään myös pituussuunnassa, joten vuoka saa olla hieman spagetteja pidempi.) Toista kastike- ja spagettikerros. Kaada loput jauheliha- ja juustokastikkeista ylimmän spagettikerroksen päälle. Painele spagetit kastikkeen joukkoon. Ripottele päälle juustoraaste.
  • Paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia. Painele spagetteja kauhalla noin 10 minuutin paistamisen jälkeen. Anna tekeytyä 5-10 minuuttia ennen tarjoamista.

Vinkki!

  • Kokeile sinihomejuustoa myös perinteisen lasagnen juustokastikkeeseen.

 

Jätä kommentti

*