Kaupallinen yhteistyö: Carlson
Hyvää itsenäisyyspäivää! Itsenäisen Suomen kunniaksi katetaan pöytä juhlavaksi sinisen ja valkoisen sävyin. Keittiön tervehdyksenä jokaisen lautaselta löytyy pieni syötävä kuusi.
Syötävä kuusi
kurkkua
emmentalia tai goudaa
ruis- tai saaristolaisleipää
piparjuurituorejuustoa
kylmäsavustetua lohta
cocktailtikkuja
- Leikkaa kurkusta kuorimaveitsellä pitkittäin ohuita, kurkun pituisia nauhoja. Yksi nauha/kuusi.
- Leikkaa juustosta noin 1/2 cm:n viipale ja ota siitä pienellä tähtimuotilla tähtiä. Jokaiseen kuuseen tulee yksi latvatähti.
- Leikkaa leipäviipaleista veitsellä pyöreitä tai esimerkiksi tähtimuotilla ”kuusen jalkoja”. Niitä tarvitset 2 kpl/kuusi. Täytä leivät tuorejuustolla ja pienellä lohipalalla.
- Pujota coktailtikkuun kurkkunauha aaltomaisesti ja kiinnitä kuusi jalkaan. Lisää vielä juustotähti latvaan.
Vinkki!
- Jos haluat kasvisversion, jätä kylmäsavulohi pois.
- Lohen tilalla voit käyttää kylmäsavuporoa tai palvikinkkua.
- Juustoksi sopii mikä tahansa juusto, josta saa otettua muotilla tähtiä. Voit myös leikata tähdet veitsellä.

Itsenäisyyspäivän kattauksessa on käytetty itseoikeutetusti Arabian ja Iittalan astioita. Lautaset Arabia 24 h Tuokio, kynttilänjalat Festivo, itsenäisyyspäivän kynttilät Havi ja ultramariininsininen maljakko Aalto. Pöytäkoristeena on Suomen muotoinen Heirol piparimuotti, jonka sisällä on valkoisia Städter koristerakeita.