Sushikulho

Sushien väkertämien on mielestäni melko työlästä. Sushin makumaailman houkuttelemana tein sushiaineksista helppotekoisen kulhoruoan. Riisin tilalla käytin ohraa, koska se on mielestäni maukkaampaa. Wasabin korvasin wasabituorejuustolla ja kalana oli loimulohta. Kulhoruokien suosio on suuri, eikä ihme, sillä ne ovat helppoja ja herkullisia. Erilaisten viljojen päälle kasataan mahtavia makuaineksia ja nautitaan kulhosta. Vaikka sushikulhon ainekset olivat kylmiä, ruoka ei tuntunut kylmältä.  Wasabi ja inkivääri toivat mukavaa vahvuutta ja lämmittävyyttä.

sushikulho_2

Sushikulho (4 annosta)

2 dl (n. 180 g) esikypsytettyjä, rikottuja ohrasuurimoita
1 l vettä
Etikkakastike
3 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
Päälle
400 g loimulohta
n. 150 g kurkkua
2 pientä avokadoa
1 merileväarkki (nori)
(1 rkl seesaminsiemenöljyä)
n. 100 g wasabituorejuustoa (Crème Bonjour)
1-2 rkl (mustia) seesaminsiemeniä
sushi-inkivääriä
(soijaa)

  • Keitä ohra kypsäksi, 20-25 minuuttia. Valuta ohra ja huuhdo kylmällä vedellä. Kumoa ohra takaisin kattilaan.
  • Sekoita etikkakastikkeen ainekset ja kaada kastike ohran joukkoon. Sekoita ja peitä kannella.
  • Paloittele lohi. Suikaloi tai viipaloi kurkku. Viipaloi avokado. Leikkaa merilevä saksilla neliöiksi. Paista merileväneliöt nopeasti seesaminsiemenöljyssä halutessasi. Voit myös käyttää merilevän sellaisenaan.
  • Jaa ohra kulhoihin. Nosta lohipalat, kurkut ja avokadot ohran päälle. Viimeistele levällä, wasabituorejuustolla, sushi-inkiväärillä ja seesaminsiemenillä. Mausta annokset soijalla halutessasi.

Vinkki!

  • Jos makuaineksia jää yli, tarjoa ne erikseen, jolloin niitä voi lisätä annoksiin tarvittaessa.
  • Loimulohen tilalla voit käyttää graavi- tai kylmäsavulohta.
  • Keitä ohra jo etukäteen valmiiksi, vaikka jo edellisenä iltana. Näin ruoka valmistuu hetkessä.
  • Ohran voit korvata sushiriisillä. Valmista se pakkauksen ohjeen mukaan.
  • Japanilainen makumaailma on ollut postauksissani esillä jo aikaisemmin. Katso lohta aasialaiseen tapaan ohje täältä.

sushikulho_3

Kommentit

  • Margit

    Kiitos Leena – tämä ohje on täydellinen!! Herkuttelisin sushilla vaikka joka päivä, siinä on kaikki hyvät ainekset samassa paketissa. Tällä ohjeella pelastetaan monta päivää:))

    • Leena Korkalainen

      Kiitos Margit ihanasta palautteesta! Maukasta ja mukavaa kevättä!

Jätä kommentti

*