Anna äänesi kuulua. Perusta blogi!

Taatelihummus ja omena-kurkkusalaatti

Kaupallinen yhteistyö: Carlson

Hummus kuuluu Lähi-idän ruokapöytään lähes joka aterialla. Sitä käytetään leivän levitteenä, ruokien lisäkkeenä, salaattien kastikkeena, dippikastikkeena  -se sopii melkein mihin vaan. Suomalaisittain hummusta voi käyttää esimerkiksi uunijuuresten ja lihapullien tai kasvispihvien kanssa. Taatelihummukseen taatelit tuovat hieman makeutta ja kaurajuoma tekee rakenteesta aavistuksen moussemaisen. Tahinin tilalla käytin seesaminsiemeniä. Mielestäni paras sääntö hummuksen maustamisessa on, että ei ole sääntöjä. Tekijällä on vapaat kädet ja hummuksen maustamisella voi hieman leikitelläkin. Taatelihummus sopii upeasti raikkaan omena-kurkkusalaatin kastikkeeksi.

Kuvassa Iittalan Origo lautanen ja kulho sekä Scandia lusikka.

Taatelihummus  

4 tuoretta taatelia
1 prk (380/230 g) kikherneitä
3 rkl seesaminsiemeniä
1 valkosipulin kynsi
1 1/2 rkl sitruunan mehua
1/2 tl sitruunan raastettua kuorta
1 rkl ekstra neitsyt oliiviöljyä
1/2 tl suolaa
ripaus chiliä
n. 1 dl kaurajuomaa

  • Halkaise taatelit ja poista niistä kivet. Valuta kikherneet. Murskaa seesaminsiemenet huhmaressa. Kuori ja hienonna valkosipulin kynsi.
  • Pane kaikki ainekset, kaurajuomaa lukuun ottamatta tehosekoittimeen ja soseuta. Ohenna hummus kaurajuomalla.
  • Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään 15 minuuttia. Koristele halutessasi sitruunan raastetulla kuorella, seesaminsiemenillä ja korianterilla.

Vinkit!

  • Tuoreita taateleita myydään hevi-osastoilla 400 gramman pahvirasioissa. Tuoreiden taateleiden tilalla voit käyttää pehmeitä taateleita.
  • Kaurajuoman tilalla voit käyttää maustamatonta jogurttia.

 

Omena-kurkkusalaatti

1 ps (100 g) jääsalaattia
2 (300 g) omenaa
1/2 (100 g) kurkkua
korianteria

  • Revi jääsalaatti. Kuutioi omenat ja kurkku. Asettele ainekset salaattilautasille tai kulhoon. Viimeistele korianterilla. Tarjoa taatelihummuksen kanssa.

 

Jätä kommentti

*