Taatelitryffelipallot

Kaupallinen yhteistyö: Carlson

Taatelitryffelipalloihin käytin tuoreita taateleita, jotka tekivät tryffeleistä suussa sulavan samettisia ja pehmeitä. Pallot oli tosi helppo tehdä. Surautin ainekset tehosekoittimella ja pyöritin minikokoisiksi palloiksi. Juhlavia minipalleroista tuli kuin sumutin niiden pinnalle metallinhohtoista koristelupuuteria! Kyllä vain, syötävää koristelupuuteria. Puuteri oli minulle uusi tuttavuus ja sillä sai helposti hieman säihkettä muuten tummiin ja yksivärisiin tryffeleihin. Tässä oiva viimehetken gluteeniton ruokalahjavinkki, joka sopii vegaaneillekin!

Taatelitryffeleihin tarvittavia tuoreita taateleita löytyy kauppojen heviosastolta 400 gramman pahvirasioihin pakattuina. Ne ovat eri asia kuin kuivahedelmähyllyssä pusseissa myytävät pehmeät taatelit. Tuoreet taatelit ovat ihanan meheviä ja maistuvat sellaisenaankin makeisten sijasta tai juustojen kanssa.

leivontatarv_3

Vasemmalla Städter koristelupuutereita: kullan, hopean ja pronssin värisinä.

leivontatarv_1

Erilaisia koristelutarvikkeita ja piparimuotteja ei voi koskaan olla liikaa. Niitä on kiva antaa lahjaksi leivontaa harrastavalle ystävälle. Städter koristerakeet ja koristelupuuterit on pakattu reilun kokoisiin pulloihin ja purkkeihin. Piparkakkumuotit Heirolin.

Taatelitryffelipallot
(n. 35 kpl)

6 (100 g) tuoretta taatelia
50 g (n. 2 dl) pekaanipähkinöitä
1/2 dl maapähkinävoita (smooth tai crunchy)
1 rkl kaakaojauhetta (tummaa)
1 rkl appelsiinitäysmehua
Koristeeksi
koristelupuuteria (Städter)
kaakaojauhetta

  • Poista taateleista kivet ja paloittele ne saksilla tehosekoittimen kulhoon. Lisää muut ainekset ja soseuta.
  • Pyöritä massasta peukalon pään kokoisia minipalloja.
  • Koristele tryffelit suihkauttamalla koristelupuuteria tai siivilöimällä kaakaojauhetta niiden pinnalle.

Vinkit!

  • Koristelupuuteria löytyy ainakin pronssin, hopean ja kullan värisinä.
  • Koristelupuuteri kestää pakastamisen. Se on tehty väriaineista ja perunatärkkelyksestä.
  • Säilytä tryffelipallot jääkaapissa tai pakastimessa. Voit ottaa tryffelit pakastimesta juuri ennen tarjoamista, koska ne eivät jäädy koviksi.
  • Tuoreiden taateleiden pinnalle saattaa kiteytyä sokeria, joka näyttää hieman ikävältä, mutta on täysin luonnollista hedelmäsokeria.
pikkukokot_3

Juhlavat tryffelit juhlavalla Villeroy & Bochin Cellini-sarjan lautasella.

Jätä kommentti

*