Lehtikaalipasta valmistuu alle 15 minuutissa. Pasta pelastaa kiireisen ruoanlaittajan, mausta ei silti tarvitse tinkiä.
Lehtikaalipasta
(2-3 annosta)
(2-3 annosta)
1 pkt (250 g) juustoravioleja (tuorepasta)
n. 100 g lehtikaalia
n. 3/4 dl sitruunapestoa (Pirkka)
n. 50 g salaatti- tai vuohenjuustokuutioita
mustapippuria
(pinjansiemeniä paahdettuna)
n. 100 g lehtikaalia
n. 3/4 dl sitruunapestoa (Pirkka)
n. 50 g salaatti- tai vuohenjuustokuutioita
mustapippuria
(pinjansiemeniä paahdettuna)
- Pane pastavesi kiehumaan. (Minulla on hidas liesi, joten kaadan kattilaan pienen määrän vettä kiehumaan ja loput kiehautan vedenkeittimellä.)
- Poista lehtikaalista paksut ruodit ja hienonna lehdet veitsellä melko pieniksi.
- Lisää raviolit ja lehtikaalit kattilaan. Keitä pakkauksen ohjeen mukaan, noin 3 minuuttia.
- Valuta pasta ja lehtikaalit. Sekoita joukkoon pesto, annostele lautasille ja ripottele päälle murennetuja juustokuutioita. Mausta pippurilla. (Lisää halutessasi pinnalle paahdettuja pinjansiemeniä.)
Tuula Kyyrönen
Paahdoin lehtikaalit pannulla, mutta ensi kerralla teen ohjeesi mukaan.
Nopeampaa, vähemmän tiskiä.
Leena Korkalainen
Lehtikaalit voi hyvin paahtaa myös pannulla, kuten sinä teit. Silloin lehtikaalin maku on hieman tiiviimpi ja voimakkaamoi kuin keitettäessä. Tiskiä tulee siinä tapauksessa tosin lisää. Haarukka oikealla blogissa yritän oikoa mutkat suoriksi mahdollisuuksien mukaan.