Uunitomaatit

Tomaatit ovat nyt ällistyttävän halpoja ja mikä parasta ne ovat myös parhaimmillaan. Jos tomaattien popsiminen sellaisenaan kyllästyttää, kannattaa vaihtelun vuoksi kokeilla uunitomaatteja. Tomaattien maku tiivistyy kun niistä haihtuu kosteutta. Uunitomaattien ohjeen tein jo alkukesästä, jolloin tomaattien lisäksi käytin pieniä salottisipuleita. Nyt kannattaa hyödyntää tuoreet nippusipulit. Uunitomaatit ricottajuuston kanssa sopivat  alkuruoaksi tai lisäkkeeksi. Seuraavana päivänä ne maistuvat kylminä salaatissa. Tomaatit voi myös grillata, mutta lyhennä tällöin paistoaikaa huomattavasti.

Uunitomaatit

n. 600 g mimiluumu- tai kirsikkatomaatteja
150 g (n. 6 kpl) pieniä nippusipuleita
1-2 rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
tuoretta timjamia
Lisäksi
n. 125 g ricottaa
tummaa balsamietikkakastiketta

  • Puolita tomaatit, ja halkaise sipulit.  Lado tomaatit leikkauspinta ylöspäin laakeaan uunivuokaan. Valuta päälle öljyä. Mausta suolalla, pippurilla ja timjamin oksilla.
  • Paista 175 asteessa noin 45 minuuttia. Lusikoi päälle ricottaa ja mausta balsamietikkakastikkeella.

Vinkit!

  • Mausta öljy valkosipulilla halutessasi.
  • Koristele kypsät tomaatit nippusipulin varsilla.

Jätä kommentti

*