Vuohenjuusto-hernesalaatti

Suosin tavallisesti tuoreita kasviksia, paria poikkeusta lukuun ottamatta. Pakastimestani löytyy lähes aina herneitä ja pinaattia, ainakin näin talvisin. Suomalaiset pakasteherneet ovat kauniin värisiä, makeita ja aromikkaita. Olen joskus verrannut suomalaisia, ruotsalaisia ja puolalaisia herneitä keskenään, ja kuten arvata saattaa, suomalaiset herneet voittivat vertailun kirkkaasti. Ne olivat todella makeita ja maukkaita, muut olivat puolestaan mauttomia ja tärkkelyksisiä. Suomen pitkät kesäpäivät ja valoisat yöt lisäävät kasvisten aromikkuutta. Herneiden maun säilymistä lisää nopea pakastusprosessi: herne on pakastettuna noin 2 tuntia sadonkorjuun jälkeen. Aika uskomatonta, nopeampaa kuin itse pakastaen.  Herneet ovat myös hyvä kotimainen kasviproteiinin lähde. Tein vihreän vuohenjuusto-hernesalaatin, jossa maku on kohdallaan.

WP_20160117_011

Omena antaa salaatille mukavaa hapokkuutta. Se ehti hieman tummua kuvaussession aikana.

Vuohenjuusto-hernesalaatti (3 annosta)

1 ps (200 g) herneitä (pakaste)
n. 75 g vuohenjuustokuutioita
1/2-1 tl minttua tai timjamia
1 tl sitruunan raastettua kuorta
1/2 (100 g) omenaa
salaattisekoitusta (pinaatti, mangoldi, rucola)
(auringonkukansiemeniä)

  • Sulata herneet ja riko niiden rakenne esimerkiksi perunasurvimella. Lisää juustokuutiot ja hienonna niitä hieman. Mausta mintulla tai timjamilla ja sitruunan kuorella.
  • Raasta tai suikaloi omena. Levitä salaatti lautasille, lusikoi päälle herneseosta ja lisää omenasuikaleet. Voit halutessasi ripotella pinnalle vielä auringonkukansiemeniä.
WP_20160117_015

Vuohenjuusto-hernesalaatti salsan tapaan. Voit tarjota sen myös ilman omenaa.

Kommentit

  • Matti

    Herkullisia salaatteja, vesi tulee kielelle. Hyvän pihvin lisukkeena täydentävät ateriaa terveelliseen suuntaan.

    • Leena Korkalainen

      Kiitos mukavasta kommentista!

Kommentointi on suljettu.