Waldorfin salaatti kukkakaalista

Kaupallinen yhteistyö: Carlson

Idean kukkakaaliseen waldorfin salaattiin sain Hiidenmaalta. Olin siellä kesällä pyöräilemässä ystävieni kanssa. Majoituimme vanhassa viinatislaamossa eli Viinaköökissä, jossa kesäisin toimii majatalo. Pyöräilypäivien jälkeen saimme joka päivä nauttia mitä mainioimmista ruoista. Yhtenä iltana tarjolla oli waldorfin salaattia ja se oli niin hyvää, että päätin kokeilla tehdä salaattia myös kotona. Waldorfiin oli käytetty omenan, sellerin ja pähkinöiden lisäksi kukkakaalia sekä muutama taateli. Kastikkeena oli majoneesia, joka oli ohennettu ananastäysmehulla. Omenoiksi on hyvä valita makeahkoja, meheviä ja aromikkaita lajikkeita, joissa kuitenkin on hieman hapokkuutta. Omenakausi on nyt parhaimmillaan, joten valinnan varaa löytyy runsaasti.

waldorfin_2

Salaatti on annosteltu Villeroy & Boch BBQ passion -sarjan perunakulhoihin.

Waldorfin salaatti kukkakaalista

2-3 (300 g) omenaa
300 g kukkakaalia
3-4 (150 g) lehtisellerin vartta
1 dl saksan-, hassel- pistaasi tai pekaanipähkinöitä
Kastike:
1 dl majoneesia (Helmann`s)
n. 1/2 dl ananastäysmehua
2 pehmeää taatelia hienonnettuna
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria

  • Lohko (kuoritut) omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa omenat pieniksi paloiksi. Hienonna kukkakaali veitsellä. Viipaloi lehtisellerit. Hienonna pähkinät.
  • Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Lisää joukkoon kaikki muut ainekset ja sekoita. Anna maustua jääkaapissa ennen tarjoamista, mielellään ainakin tunti. Tarkista maku.

waldorfin_1

 

 

 

Jätä kommentti

*