Lähestyvät vaalit näyttävät korruption ytimen

Vaalien lähestyminen tekee ihmisistä vallanhaluisia – tai ainakin he alkavat pelätä vallan menettämistä. Se näkyi hyvin ulkoministeri Soinin luottamusäänestyksessä: puolueet lähtevät mieluummin vaaleihin hallitusasemista kuin alkavat nyt hajottaa hallitusta. Vallan pitämiseksi ollaan valmiita ottamaan kuraa niskaan. Samalla se todisti uuden Suoraan sanottuna -kirjani analyysin poliittisesta järjestelmästämme olevan oikeassa: yksittäisellä edustajalla ei todella ole valtaa eikä mahdollisuutta toimia niin kuin hän katsoo oikeaksi.

Mutta samaan aikaan moni yksittäinen poliitikko on alkanut tehdä asioita, jotka eivät ole lainkaan järkeviä sekä alkanut puhua asioista, joilla ei ole lainkaan päätä eikä häntää. Ministeri Mika Lintilä ehätti höpisemään, että valtionyhtiöt voisivat siirtää pääkonttorinsa niihin kuntiin, joissa niiden tuotantolaitoksiakin on. Kyseessä on tietysti vain keskustan äänestäjien kosiskelu. Ihan käsittämätön lausunto. En ymmärrä miten ministeri voi edes tuollaista sanoa. Jokainen yhtiö päättää itse, missä pääkonttorinsa pitää, sen tietää kai Lintiläkin. Kai ensisijaista on, että ne pysyvät Suomessa. Koko ajatus on niin absurdi, ettei sille kannata enempää uhrata sanoja.

Toinen asia, joka kertoo koko maamme toimintatavoista ja poliittisten puolueiden kytköksistä ammattiyhdistysliikkeisiin on Ann Selinin lausunto. Hän sanoi, että ammattiyhdistysliikkeet haluavat antaa entistä enemmän rahaa vasemmiston vaalityöhön. Niin kuin kaikki tiedämme, SAK:n alaiset liitot rahoittavat demareita ja EK kokoomusta. Näin nämä verovapautta nauttivat tahot varmistavat, että ne säilyttävät valtansa suomalaisessa päätöksenteossa – vallan, jota niille ei ole koskaan vaaleissa annettu. Tätä voisi hyvin kutsua korruptioksi. Ei ihme, että he edelleen ovat mukana päättämässä asioista, koskapa ne rahoittavat puolueiden toimintaa.

Tämä on yksi syy siihen, ettei esimerkiksi yritystukia saada purettua. Taustajärjestöillä on kaikilla  oma intressinsä, joka sitten tätä kautta ohjaa puolueiden päätöksiä. Maassamme ei pystytä tekemään rakenteellisia muutoksia, koska kaikki poliittiset puolueet ovat naimisissa jonkun intressiryhmän kanssa. Tällä tavalla emme pysty kehittämään Suomea. Kaikista suurin ongelma kuitenkin on, että niin harva poliitikko näkee tässä mädässä systeemissä mitään väärää – se nyt vaan kuulemma on maan tapa. Näin ei voi jatkua, sen ymmärtää kyllä suurin osa muista suomalaisista. Eivät ihmiset ole niin tyhmiä, että he eivät tätä tajuaisi.

Kommentit

 • tööböy

  No sivilisaatioilla maapallolla on ollut tapana historian saatossa tuhoutua. (esim dinosaurukset).

  Demokratia näyttää kääntyvän penetraatiokäyrällään jo tukevaan laskuun!

  Yleensä on kuitenkin noussut uusi kulttuuri valtaan, sitä tässä nyt odotellaan…

 • Luksan Kalle

  Vaalien lähestyminen…vallanhaluisia. ”HE” alkavat ”pelätä. Ketkä HE? Vallanhaluinen Hjallis ”HE” Harkimo

 • Jonne

  Näinhän se menee.

  Jotkin poliittiset puolueet saavat rahoitusta työmarkkinaosapuolilta. Jonkin poliittisen liikkeen perustajan jääkiekkojoukkueen miljoonatappiot rahoittaa Putinin lähipiiri.

 • Mika

  Tietyt valta asemat periytyvät suvussa. Lisäksi suurin osa valta-asemista on puoluejäsenien eli kavereiden yhteistä tuöntulosta. Käytännössä mikään ei muutu niin kauan kun on tietyt tyypit valta-asemissa puolueissa enemmistönä.

 • Ytimestä

  Mies korruption ytimestä saattaa olla jonkinlainen asiantuntija, jos puhuisi totta.

 • Suomalainen

  Harkimolta jälleen taustastaan periytyvää patruunamaista öykkäröintiä.

  Hän viimeinen poliitikko, joka voi syyllistää suomalaista demokratiaa korruptiosta tai mädännäisyydestä.
  Hän ei missään vaiheessa ole avannut Liike Nyt:n rahoitusta, mutta on hyökännyt edustuksellisen demokratian toimintaedellytysten turvaamista vastaan.

  Hyvin todennäköistä on, että Harkimo on kuin nukketeatterin pelle, jonka repliikkejä ja liikkeitä ohjataan kulisseista idän suunnasta katseilta suojatuin naruin.

  Liike Nyt ei myöskään pysty valottamaan kansalle epämääräisen joukkionsa tavoitteita tai linjauksia, koska toimintaperiaatteena on suoltaa impulsiivisia ajatuksia, jotka jo syntyessään ovat kertakäyttöistä sekundaa.

 • Stuhonen

  Hyvää juttua taas Harkimolta.

  KEPU vetää omaa valhettaan, maataloustukien tarpeellisuudesta, maaseutujen tukemisesta, sekä valtion yhtiöiden siirrosta Kainuun korpeen.
  Kokoomus yllättäen Suomen yrittäjien tukemista, jonka johdossa on lestadiolainen.
  Demarit taasen ammattiliittojen asialla.

  Kaiken kaikkiaan Suomea johdetaan näköjään vanhoillisten uskontojen arvoilla ja siitä ei näköjään hyvää seuraa.

 • Molokki

  Harkimo on asian ytimessä. Suomen poliittiselle järjestelmälle tulisi todellakin tehdä uudistus. AY-liikkeet tulisi laittaa verolle sekä niiden ja puolueiden välinen napanuora katkaista. Myös julkisen pöhön ts. läskin leikkaus on pakollista, jos edes jonkintasoinen hyvinvointiyhteiskunta olisi tarkoitus säilyttää.

Kommentointi on suljettu.