Anna äänesi kuulua. Perusta blogi!

Näytelmästä jäi paha maku

No niin. Politiikan kummat viikot ovat jatkuneet, enkä nyt tarkoita niinkään viime aikojen erikoisia sattumuksia ja juonenkäänteitä, vaan politiikkaan pesiytyneitä toimintatapoja, joita minun on välillä todella vaikea ymmärtää.
Viime viikollahan meillä oli hallituskriisi, joka oli hallituskriisi kaikille muille paitsi Soinille, Orpolle ja Sipilälle. He tiesivät koko ajan, että kyse on vain silmänlumeesta. Tästä seurasi sentään jotain hyvää: saimme toimintakykyisen halllituksen.

Sitä minä en ymmärrä, miksi syntyneellä uudella ”puolueella” on sama määrä ministereitä kuin ennen, vaikka kansanedustajien määrä ryhmässä melkein puolittui. Jos ajatusleikkinä kuvittelemme, että Uusi vaihtoehto saisi vaaleissa puolet perussuomalaisille gallupeissa luvatuista ääniosuuksista, sillä olisi 8–10 kansanedustajaa – melkein joka toinen ministerinä!

Miksi siis näin? ”Kuuluu diiliin”, minulle sanottiin. Eikä nyt – eikä yleensäkään – ole kysymys mistään sellaisesta, että kokoomuksen kaikki kansanedustajat pohtisivat yhdessä, mitä nyt kannattaisi tehdä. Ei, sellaista politiikan tekeminen ei ole.
Jos joku kuvittelee, että puolueen eduskuntaryhmällä on jonkinlaista valtaa, se kannattaa unohtaa nyt. Oikeasti puolueen puheenjohtaja avustajineen tekee isot päätökset, nämä syötetään ministereille ja eduskuntaryhmän puheenjohtajille – ja näin pikku hiljaa tieto päätöksistä valuu kansanedustajille, kun eduskuntaryhmä kumileimasimena hyväksyy päätökset. Saattavat he joutua lukemaan puolueensa isoista päätöksistä vasta lehdestäkin.

Viime viikon näytelmästä jäi minulle paha maku. En näköjään vieläkään ymmärrä politiikkaa.
Aika monta syötyä sanaa ja puolitotuutta ehdimme kuulla, kun kaikki vain ”aavistelivat”, että jotain on tekeillä. Höpöhöpöä. Hyvin suunniteltu oli taas puoliksi tehty.
Tämä sotku vähentää taas politiikan uskottavuutta. Mutta näin tehtiin, koska kaikki yhtäkkiä säälivät Timo Soinia Jussi Halla-ahon saatua voiton. Ymmärrän motiivit, mutta tuskin missään muualla saa tehdä näin likaisia diilejä kuin politiikassa.

Kommentit

 • PUMPUI

  “En näköjään vieläkään ymmärrä politiikkaa”
  Olen samaa mieltä, kuin H. Harkimo, kyllä.
  Suurin pettymys on ollut T.Soini, ai miksikö?
  Ennenkuin Soini & muut pääsivät hallitukseen,
  niin Soini puheli suu vaahdossa EU:sta, ja
  Kreikan lainoista.
  Mutta kun pääsi hallitukseen ja ulkoministeriksi,
  niin aivan “lampaana” oli tämä mies….
  Tämä systeemi sylettää ja oikeen huolella!!!

  • minä vaan

   Kai sinä tiedät, että Soinin uusi nimi on “JUUDAS”, kun ministerinä pullistelee ja on pettänyt valitsijansa – kansan, joka uskoi perussuomalaisten lupauksiin.

 • oksettaa

  Olen samaa mieltä Harkimon kanssa. Jäi tosi paska maku suuhun. Kunnialliset edustajat puolueissa saa hävetä tätä SOS porukkaa. Vallanhimo on niin suuri, miten Sipilä ja Soini pystyvät nukkumaan puhtaalla omallatunnolla, kun ovat mukamas uskovaisia. No Soinilla ei hätää, pettää porukan toistamiseen, kun suomen suurlähetteliäs jää vuodenvaihteessa eläkkeelle Lontoossa ja Soini lentää sinne. Voi perk…

 • Realisti

  Toki Harkimo on oikeassa – monet pettyivät politiikkaan pahan kerran. Petteri Orpo valehteli aivan suoraan HS:ssa (Kokoomuksen puheenjohtaja Orpo tyrmää täysin uutisoinnin siitä, että hallituksessa olisi ennalta keskusteltu läpi koko kuvio):
  ”Ei ole (käyty mitään keskusteluja). Ei meillä voinut olla mitään tietoa. ”
  Lisäksi vielä Sauli Niinistökin meni ryvettämään itsensä sekaantuessaan tähän härskiin näytelmään. Kyllä on todellakin saavutettu arvopohja.

 • muutakin nähnyt kuin nälkää

  Harkimolle jäi pahamaku politiikasta ja puolueensa tekemisestä. Mutta hän ei kuitenkaan kanna vastuuta vaan hyväksyy ja jatkaa kansaa edustavana kokoomuksen kansanedustajana. Ja vaatii sipilältä itselleen palkintovirkoja. Uskooko joku tällaiseen vedätykseen?

  • hh

   Älä ole lapsellinen. Harkimo jos kuka on hoitanut itse asiansa.

   Hyvä kirjoitus häneltä.

   • minä vaan

    Aivan niin. Harkimo on tehnyt kovasti töitä itsensä ja muidenkin eteen. Hankkii työpaikkoja ja edustaa ahkeria suomalaisia. Kunnioitan hänen henkilöään, vaikken olekaan poliitikko.

 • Palkkio kelpaa kuitenkin

  Tekojensa perusteella Harkimo mielestäni ymmärtää ja käyttää politiikkaa oikein hyvin, kuin aito kovaksi keitetty poliitikko. Hänhän ei ole jättänyt eroanomustaan. Miten aikoo Harkimo äänestää hallituksen luottamuksesta, kyllä vai ei.
  Kun ihmisen sanat ja teot ovat linjassa voi häneen luottaa vaikka ei olisikaan samaa mieltä asioista hänen kanssaan. Mutta kun ne eivät ole linjassa on hän kuin uuvatti tai vatulisti.

 • Juhana

  Toivottavasti tästä häpeällisestä näytöksestä alkaa politiikan murros, joka johtaa lopulta sitovien kansanäänestysten käyttämiseen päätöksenteon ensisijaisena välineenä tärkeissä kysymyksissä.

  Paljon parjattu Jussi Halla-aho toimii todellisen demokratian suunnannäyttäjänä. Halla-aho on jo ilmoittanut, että puolue tulee ottamaan käyttöön “kirjeäänestykset” joilla kysytään puolueen jäsenten kantaa, jota eduskuntaryhmä päätöksenteossaan kunnioittaa.

  Muiden puolueiden eduskuntaryhmien ja pueluevaltuustojen jäsenet ovat voineet vain kateellisina katsoa ja kuunnella perussuomalaisten kansanedustajien ja puoluevaikuttajien hymyjä ja kertomuksia kokouksen kulusta, nyt kun Halla-ahon johdolla on pidetty kaksi kokousta.

  Kaikki ei varmasti tämän vuoksi Perussuomalaisiin tule liittymään, mutta mikään ei estä vaatimasta vastaavaa puheenjohtajaa ja toimintatapaa myös omaan puolueeseen. Tapaa jossa yhdenkään edustajan äänestäjälle ei heitetä märkää rättiä naamaan.

 • Lari

  Hjallis Harkimo kuvaa erinomaisen hyvin suomalaista On Sovittu Että (OSE) – järjestelmää. Siinä ei pelata enää eri korteilla, vaan korttipakoilla.

  Nyt on isosti kyse politiikan teon uskottavuudesta. Samalla, kun kiinnostaa se, että ketkä, miten ja millä keinoin; ohjausnaruja taustalla heiluttelevat?

  Joten tässä kaikessa Harkimon kirjoittamassa pitää nähdä vain uusien mahdollisuuksien siemensäkki.

  Uutistietojen mukaan perussuomalaiset jättäneet kansanedustajat ja ministerit on erotettu perjantaina puolueesta. Valitusajan jälkeen, heinäkuussa erottamiset saavat lainvoiman.

  Eikä tässä vielä kaikki.

  Kuka selvittäisi, ihan vastaisen varalle ja viime viikkojen tapahtumien pohjalta sen, että voiko hallituksen ministereinä toimia kansanedustajat, jotka on erotettu puolueestaan?

  Uuden puolueen perustamiseen vaadittava 5 000 nimen kerääminen oikeusministeriölle vienee oman aikansa. Samoin nimien tarkistaminen samassa ministeriössä. Kuin puolueelle perustettavan yhdistyksen perustaminen sekä perustamispapereiden käsittely patentti- ja rekisterihallituksessa.

  Tosin suhteilla tuokin kuvio saattaa onnistua. Uudessa Suomen ennätysajassa.

  Ja saattaahan se ollakin niin, että jollakin on jo puoluetoimintaan varten perustettu ja rekisteröity yhdistys valmiina. Kuhan vaan ajattelin.

 • Activeman

  Pääministeri, valtionvarainministeri ja presidentti osallistuivat aktiivisesti tähän operaatioon, jossa mitätöitiin yhden puolueen demokraattinen päätösprosessi ja jopa vehkeiltiin puolueen sääntöjen muuttamiseksi siten, että väärin äänestetty puheenjohtava saataisiin siirrettyä sivuun. Sen lisäksi nämä kolme valehtelivat, että eivät muka olisi osallistuneet hankkeeseen ja tukeneet väistyvää puheenjohtajaa tässä häpeällisessä operaatiossa.

  Ennenkuulumattoman röyhkeää.

  Jos Suomessa olisi tutkivaa journalismia, niin nyt olisi paikka kaivaa esiin vankat todisteet ja tuoda ne näkyville.

 • Kummallista touhua

  Halla-ahon kirjoittelutuomio vaikuttaa vain keppihevoselta, kun nykyisessäkin hallituspuolueissa ja hallituksessa olevissa epämääräisissä taustajoukoissa näyttää olevan mm. talousrikoksista, pahoinpitelyistä ja raiskaamisesta syytettyjä henkilöitä.

  Onpa myös yhdestä hallituksen ministeristä ja puolueen puheenjohtajana toimivasta henkilöstä saatu kuvattua sellainen natsitervehdys, josta itse “Aatu” olisi ylpeä.

  Ei näistä ole kukaan alkanut tekemään kannanottoja.

 • Arvo

  1. Uuvattiministerit ovat pelkkiä napinpainajia ilman todellista valtaa. He ovat täysin Sipilän ja Orvon ohjaksissa.
  Onnittelut Kokoomus sai 5 tottelevaista ministeriä lisää.

  2. Kansanedustajilla on mahdollisuus äänestää uuvattihallitus nurin maanantaina. Tämä olisi toivottavaa, että saataisiin poliittisesti toimintakykyinen hallitus.

Jätä kommentti

*