Vaikea vuosi, mahtava vuosi

On helppo sanoa, että mennyt vuosi on ollut minulle vaikea. Se on täysin selvää. Samaan aikaan on yhtä helppo sanoa, että vuodessa on ollut paljon iloa.

Tärkein asia itselleni on tietenkin se, miten pojillani menee. No heillä on aina omat ongelmansa niin kuin ihmiselämässä tapaa olla. Danne on saanut kolme aivotärähdystä, joka hänen kohdallaan ollut suurin ongelma. Koulu menee hyvin, mutta koko ajan on jotain säätöä. Leo-poikani on ollut jo kuukausia Floridassa ja pärjännyt hyvin, mutta itselläni on ollut siihen ikävään vaikea tottua.
Jolle menee tasaisesti elämässä eteenpäin, ei mitään suurempaa sinne tai tänne – paitsi tietysti se, että Jolle ylitti Atlantin toisen kerran.

Itselläni on ollut tapahtumia vähän liikaakin. Politiikassa heti alkuvuodesta oli kauhea julkisuusmylläkkä, kun erosin Kokoomuksesta. Mutta olen varma, että tein oikein. Se tapa millä politiikkaa johdetaan tänä päivänä, se on vanhentunut. Käytännöt eivät ole kymmeniin vuosiin uudistuneet ja siihen haluan muutosta. En voi ymmärtää, että demokratiaa ei ole aiemmin lähdetty uudistamaan. Ihmiset pitää saada mukaan päättämään. Siksi perustin Liike Nytin. Kun lähtee tekemään jotain tällaista, pitää se tehdä täysillä ja täydestä sydämestä. Jos haluaa saavuttaa jotain, pitää usein myös luopua jostain muusta. Jotain pitää jättää pois.

Näin olen myös tehnyt. Olen 27 vuotta vetänyt Jokereita. Nyt tuntui, että on aika luopua. Ainoa mitä en ymmärrä on se likasanko, joka koko ajan kaadetaan niskaani. Yleensä aina samasta paikasta. Vaikkapa liittyen nyt tähän myynnin ajankohtaan. Ei yrityksen myyntiä ja sen tarkkaa päivämäärää pysty koskaan sanomaan niin tarkasti – on kauhea määrä sopimiksia ja ehtoja, joista pitää neuvotella ennekuin kaikki on saatu maliin. Teinkin itse virheen, kun olen antanut lupauksia aikataulusta. Täysin asiantuntemattomat toimittajat, jotka eivät varmaan koskaan ole tehneet yrityskauppoja, ovat saaneet herkullisen aiheen kritisoida minua. Se on kyllä ihan oma syyni.

Nyt avaan suuni vasta sitten, kun kaikki on valmista. Haluan myös jättää pois muut hallituspaikkani, osan olenkin jo jättänyt, loput ensi vuoden aikana.
Tilalle tulee myös uusia hienoja asioita, kuten Iivo Niskasen managerisopimus, josta olen nauttinut. Ei voi kuin ihailla ja kunnioittaa Iivoa ja sitä tapaa, millä hän kaikki asiat tekee. Siinä on monille puolivaloilla hiihtäville ihmisille esimerkki siitä miten tulosta tehdään.

Kun katson seuravaa vuotta, näen työntäyteisen vuoden, mutta tiedän, että olen oikealla asialla. Saan kyllä ihmiset ymmärtämään Liike Nytin periaatteet ja tavan tehdä politikkaa ja tiedän, että siitä tulee menestys. Minun juttuihini ei ennenkään ole uskottu – usein on tuntunut, että olen jäänyt aika yksin. Niin on Liike Nytkin otettu julkisuudessa nuivasti vastaan, mutta onneksi on suuri joukko ihmisiä, jotka uskovat tähän. Minä olen varma, että siitä tulee menestys.

Kommentit

 • Lari

  Tässä kaikessa pitää nähdä uusien mahdollisuuksien siemensäkki.

  Ei kannata lähteä tekemään muutosta. Vaan selkeää parannusta nykymenoon.

  Kova juttu onkin, kun Liike Nyt ehdokkaat julkaisevat vaalirahoittajansa. Täysimääräisesti. Haastaen samalla kaikki vanhat puolueet viemään avoimuusarvonsa; uudelle Liike Nytin määrittelemälle avoimuus tasolle.

  Nythän Suomessa voi nousta esimerkiksi pääministeriksi (Alexander Stubb) ja oikeusministeriksi (Antti Häkkänen) ilman, että vaalirahoittajista tiedetään yhtään mitään. Kyseiset piiloon jääneet vaalirahoitusjäljet on helppoa itse kunkin tarkistaa avoimesta internetistä löytyvistä vaalirahoitusilmoituksista.

  Eikä tuossa mitään, mutta on tärkeää muistaa se, että vaalirahoittajien kannattaa maksaa myös siitä, ettei niiden valtaa kaventavia esityksiä tule hallitusohjelmaan. Tai jos tulee, niin ne pitää saada ohjatuksi sivuraiteille ja pysymään siellä.

  Taustatietoa avoimesta internetistä:
  vakuutuslääkärijärjestelmä 2018

 • Pissnessmiäs

  Juurikin näin Hjallis.

  Yrityskaupat ovat usein pitkiä prosesseja, ainoa nopea minkä tiedän on Sipilän ostama ja samana vuonna myymä Solitra.

  Siinä oli jotain sellaista, ettei valtion yhtiönä toimiva omistaja tiennyt ja toimitusjohtajana toiminut Sipilä tiesi.

  Siinä taisi ”liikemies” höynäyttää valtiota?

 • Sanna Oksman

  Olen aina jotenkin ihaillut tämän miehen tapaa ajatella ja tuoda ne ajatukset julki. Harry et pyydä mielipiteitäsi ja periaatteitasi anteeksi eikä pidäkään, koska useimmiten ne on täyttä asiaa. Kaikki ei sitä aina kestä, mutta sinä et siitä hätkähdä. Juuri siinä piilee se salaisuus miksi aina lopulta menestyt. Uskon sinun sitten aikasi koittaessa kuolevan onnellisena miehenä, koska et antanut kenenkään määritellä sitä mitä sinun tulisi olla tai ajatella.

 • Ttapani

  Onneksi Savon Sanomissa on vielä edes 1 blogisti, jonka juttuja kehtaa lukea.

  Muuten on tyhjänpäiväistä soopaa.
  Sen jälkeen kun SS lopetti Kuosmasen Jussin blogit muka rasistisina.

Kommentointi on suljettu.