Ennustajaeukon viesti 99-vuotiaalle Suomelle

Juhlimme tänään 99-vuotiasta itsenäistä Suomea.

Elämän taitekohdissa palaamme ajatuksissamme menneeseen, mutta samalla herää kysymys, mitä on edessä, pelot, toiveet, mihin voin luottaa, minkä varaan rakennan elämäni, miten tulevien polvien käy. Päällimmäisiä tarpeitamme on turvallisuuden tarve.

img_1120cn

Luvut 99 saivat minut klikkaamaan numerologian sivuille (viime keväänä kuolleen ystäväni Ainon kiinnostuksen kohteeseen).
”Värit, jotka värähtelevät harmonisesti numeron 9 kanssa ovat verenpunainen, puhdas sininen ja puhdas valkoinen”. Sininen ja valkoinen, ja vielä kaksinkertaisesti. Rakkaan isänmaamme kuva nähdään sinisenä ja valkoisena, puhtaina sinisinä vesinä ja pilvettömänä taivaana, valkoisina hankina ja sadepilvinä.

jaan-kuulausn

10-maa-on-niin-kaunis

img_4258cn

koli-1

4-ahomansikatn

img_5369cn

Mutta ovatko nämä Suomen värit tulevaisuudessa? Verenpunainen väri kertoo tulevaisuuden uhkista, vaikkapa ilmastonmuutoksesta, kun talven tulo siirtyy ja siirtyy, syksyt ovat loskaiset ja pimeät, valkoinen väri antaa tilaa likaisen ruskealle. Kesät ovat pidemmät, vihreä väri lisääntyy.

2014-3n

img_5311cn

Salainen puutarha

Salainen puutarha

Annammeko periksi? Kuulen kuinka siniristilippumme huokaa, kun sydän pakahtuu. Vai muutammeko omia tottumuksiamme? Jokainen voi tehdä muutoksia vain omalla kohdallaan, vaikkapa lajitella jätteet, laittaa tarpeettomat tavarat kierrätykseen, tyytyä kohtuullisuuteen. Pienistä teoista, puroista syntyvät valtameret.

Mielestäni kaksi 9:ää tarkoittaa, että meillä on vielä vaihtoehdot, joista valita. Päätös on Sinun.

img_6044cn

Numero 9 on regeneraation, uudelleen syntymisen, uskonpuhdistuksen ja kasvamisen luku. Henkisyys, itsensä laajentaminen, ounastelu, eteenpäin meneminen, matkustaminen. Unelmointi, selvänäköisyys, selväkuuloisuus.
Yhdeksän edustaa myös aggressiivista toimintaa, konfliktia ja rohkeutta. Se on myös alkuperäisyyden, oma-aloitteisuuden, ristiriitaisuuden ja haavoittuvuuden luku”.

Jokainen voi uskoa, niinkuin oikeaksi näkee, vaikkapa numerologiaan. Tärkeintä on kuunnella oma sisäistä ääntään jota myös omaksitunnoksi on kutsuttu, olla tasapainossa ja sovussa itsensä kanssa ja ennen kaikkea tekojensa kanssa.

15-oi-kiitos-sa-luojanin

Maailmaan mahtuu paljon sanoja, mutta hyvyys, onnellisuus ja turvallisuus toteutuu vasta tekojen kautta. Meille annetaan kaksi tietä. Luoja suokoon, että osaisimme käyttää järkeä ja harkintaa, koska paluuta eiliseen ei ole. Onneksi on lupa uskoa myös armoon. Lupa aloittaa alusta.

Näin lauloin ma kuolleelle äidillein
ja äiti mun ymmärsi heti.
Hän painoi suukkosen otsallein
ja sylihinsä mun veti:
”Ken uskovi toteen, ken unelmaan, –
sama se, kun täysin sa uskot vaan!
Sun uskos se juuri on totuutes.
Usko poikani unehes!”

– Eino Leino –
Aurinkolaulu

12-ystavan

Lähteenä käytetty Astro Foorumi sivustoa.

Kommentit

 • Mustamies

  Kauniita ovat kuvat, varmaan kuvat tulevat unissakin mieleen. Olen sen verran aikaisemmin syntynyt (vaikka en tunne itseäni vielä vanhaksi).
  Siksi aina tulee mieleeni vaatimaton/suloinen ”lapsuus-aika”.
  Pärevalon tuikkeessa olen opetellut lukemaan, nyt olen usein miettinyt; miksi ihmiskunta sotii jatkuvasti ?
  Tänään maassamme alkaisi moni-asia olla jo sut-kohtalaisen hyvin, kun vaan maamme johtotehtävissä olevat henkilöt ajaisivat koko-kansan etuja, eikä vaan omiaan.

  • tuulamyriam

   Kiitos Mustamies!

   On se merkillistä, miten jotkut asiat jäävät mieleen, miten toiset, vaikkapa sisarukset, muistavat ihan eri asioita ja toisin kuin itse, näkökulma muuttuu aikojen saatossa.
   Mikä on siis totta?
   Onko kenties kysymys tapahtuneen aiheuttamasta tunteesta eikä faktoista?

   Onneksi meillä on demokratia, yhteiskunta voi niin hyvin kuin sen heikoin lenkki. ”Kaveria ei jätetä” pitäisi muistaa muutenkin kuin juhlapuheissa.
   Se koskee meitä jokaista, eniten tietysti päättäjiä, joilla olemme antaneet valtakirjan, mutta myös meitä jokaista. Omien mahdollisuuksiemme mukaan.

 • Mustamies

  Onneksemme immeisten ”aivot” tallentaa mielluummin vain mukavia muistoja.
  Lapsuuden aika on elämän ihaninta aikaa ei ole huolia, eikä murheita, kun vaan oli kotipirtissä jotakin suuhun pantavaa, ettei ole tarvinnut kerjuulle lähteä.
  Tänäpäivänä eletään Suomessakin ”mukamas” hyvinvoinnin taivaassa.
  Jos näin jatkuu pisemmän aikaa, niin pian maassamme on enemmän kerjaläisiä kun rikkaita !

  • tuulamyriam

   Aika rankalta tuntuu tuo Sinun viimeinen lauseesi, Mustamies.

   Totta on, että tuloerot ovat kasvaneet ja se on huolestuttava suunta. Mutta kyse on suhteellisesta köyhyydestä, meidän kaikkien tulot ovat nousseet.
   Kyse ei ole vain varallisuudesta, vaan monet voivat pahoin, on alkoholismia, sairautta, henkistä ja fyysistä, työttömyyttä….
   Hyvinvointivaltiosta on pidettävä kiinni, se on meidän kaikkien yhteinen etu.

   Eniten kannan huolta lapsiperheistä, huono-osaisuus on periytyvää. Siitä huolimatta lapset rakastavat vanhempiaan.

   Ja kyllä, muisti kultaa muistot. Toivottavasti!

Kommentointi on suljettu.