Juhannus kuin morsian

Niiralassa, Kuopiossa, Valkeisenlammen läheisyydessä metsän kätköissä on alppiruusupuisto

Niiralassa, Kuopiossa, Valkeisenlammen läheisyydessä metsän kätköissä on alppiruusupuisto

Olin kiukkuinen kuin pistiäinen. Parasta terapiaa on lähteä ulos kameran kanssa. Edes Valkeisenlammelta ei löytynyt mitään innostavaa, mitä nyt muutama haapana.
Vastaan tulee viitta: Alppiruusupuisto. Edessä tie, vasemmalle aution kartanomaisen talon sivutse, ympärillä kylttejä: ”yksityisalue” tai ”marjojen poiminta kielletty”, Peruutan, katselen ympärilleni, ketään ei näy, hiiviskelen eteenpäin. Mutkan jälkeen metsikössä avautuu suloinen väripläiskäys, sikin sokin kaikkia punaisen sävyjä.

alppiruusut 1
alppiruusut 2.
alppiruusut 3.

Mieleni on tyyntynyt. Ihmeellistä, mitä kaikkea Kuopiosta löytyy ja mistä en mitään tiedä. Ei haittaa, vaikka alkaa taas ripsimään, askeleni ovat kevyet. Paitsi taitaa tulla kunnon sade.

sadepilvet Valkeisenlammen yllä

Nyt on parasta vetää huppu päähän ja pistää juoksuksi. Kaupungissa sataman läheisyydessä mäen päältä avautuu Gustavin kartanon rakennustyömaa, Kallavesi ja mitä ihmettä, sateenkaari! Näkymät on saatava tallennetuksi.

rakennustyömaa

Mieleeni muistuu usko toivosta. Siitä, että toivo säilyy viimeisenä, se pieni lepattava liekki. Jos sen menettää, kadottaa elämänhalun.

Toivon yllättämä

Raamatun mukaan sateenkaari on merkki lupauksesta. Lupauksesta, johon voimme luottaa, toisin kuin meidän ihmisten antamista.
Olen sanonut alttarilla juhannuksena 40-vuotta sitten: tahdon. Ihmisenä en voi luvata enempää.

toivon ympäröimä
pussauskoppiin

Kommentit

 • Ari Niemeläinen

  Tunnen ilmeisesti paljon samaa kuin sinä Tuula! Vaikka olenkin tavalinen ukonturjake, kamera kulkee miltei aina mukanani. Aamut, ne ovat minun parhaita hetkiäni. Joka aamu on armo uus – virren sanoja. Vaikka illalla satoikin ja ehkä muutenkin mieltä painoi, polkaistessani aamuvarhain pyörälenkille tai uistimet siiman päässä soutelemaan mökkijärvelle, kaikki on taas mahdollista. Kuka ties, vaikka se toistaiseksi paras ottamani kuva, mielikuva!

  • Tuula Kyyrönen

   Ihan totta, paras ottamani kuva on mielikuva niin kuin sanoit.

   Ajattelin just aamulla kun heräilin, että ehkä kuvaaminen ja kirjoittaminen myös selvittävät mieleni kaaosta, tekevät näkyväksi ja siten hallittavammaksi.
   Hyvää juhannusta Sinulle!

Kommentointi on suljettu.