Pienen lapsen viesti sinulle ystäväni: ”Olet kaunis”.

Nuorin lapsenlapseni, 9 kk,  ihastuu joka kerran nähdessään kuvansa peilissä. Hymyilee. Keimailee. Taputtaa käsillään peiliä kasvoillaan innostuneen onnellinen ilme. ”Olen kaunis”.

Toiseksi nuorin lapsenlapseni katsoo itseään peilistä, hymyilee, vaihtaa ilmeitä, hassuttelee ja pysähtyy, kasvoillaan tutkiva ilme, flirttailee, kokeilee käsillään peilin pintaa ja tajuaa, että sehän olenkin minä, innostuu, ottaa kaveriksi ehdoitta. ”Olen kaunis”.

Molemmat huomaavat jo varhain kameran linssin, leikki ja touhu pysähtyvät, ottavat kuvausilmeen, hymyn tai naurun, ovat keskipisteessä,  molemmat ovat varmoja: ”olen kaunis”.

Ja me, vanhemmat ja isovanhemmat, lapsia rakastavat läheiset katselemme haltioituneena ihmetellen sitä viattomuutta ja luottamusta, kun pieni ihminen kokee itsensä täydelliseksi.

”Sinä olet kaunis,
hento ja viaton
sinä olet kaunis,
niin vahva ja voimaton
sinä olet meidän
vaikka vain hetken lainassa oot
ja minä olen sinun
minä olen sinun
niin kauan kuin voin

Lupaan ottaa sinut tosissaan
ja nähdä koitan sinun tavallas
löydät sääntös ja tiedät lopulta
mä lupaan aina ja aina ja aina
oon sinun puolellas

Minä kiitän kyyneleistä,
valvotuista öistä
onni on hetket
kun teet meistä täydellisen”

Suvi Teräsniska

Ystäväni!

Haluan viedä sinut mielikuvissasi lapsuuden maailmaan, aikaan, kun koit olevasi täydellinen. Aika ja kaikki kokemukset, onnelliset ja kipeät ovat raapustaneet sinun tarinaasi  peilikuvaasi, mutta sisältä, sydämessäsi ja sielussasi olet edelleen sama kaunis ihminen, rakastettava omana itsenäsi. Katso itseäsi kauniisti ja hyväksyvästi, kohtele itseäsi niinkuin rakkainta ihmistä, olet Luojan luoma ihme, ainutkertainen.

”Rakasta lähimmäistä niinkuin itseäsi”

tarkoittaa, että ensin on rakastettava itseään, kerättävä rakkauden pääomaa, jotta on mistä jakaa, tehdä oma osuutensa kaikessa, mitä meille tehtäväksi annetaan, mitä ikinä kenenkin kohdalle tulee. Ei ole pieniä eikä suuria tekemisiä, on vain oma vastuumme täyttää oma paikkamme suuressa ketjussa. Yhdessä.

Salainen puutarha

Hyvää Ystävänpäivää Sinulle!

toivottaa Tuula

Kommentit

 • Kirsti Viljamaa

  Kyllä pitää olla kaunista ajattelua Sinulla! Ja ihanat mansikkakuvat tuovat niin kesän mieleen. Minunkin kotipihalla kasvaa metsämansikoita, joita en lakkaa ihmettelemästä. Onnea ja iloa jokaiseen päivääsi!

  • tuulamyriam

   Kiitos Kirsti!

   Lapset opettavat meitä. Jokainen on jonkun äidin ja isän lapsi ja jokainen vanhempi pitää omaa lastaan kauniina, kun katsoo rakastavin silmin.
   Kauneus on mielenkiintoinen asia. Ihanteet vaihtuvat trendien ja kulttuurien mukaan eikä vähiten tunteiden. Ehkä samaa kertoo sanonta ” kauneus on katsojan silmissä”.

   Aurinkoista kevättä Sinulle Kirsti!

Kommentointi on suljettu.