Toivo olkoon kanssasi tulevana vuotena

 

Kuljen pitkin rantoja ja metsissä yrittäen löytää puhuttelevia kuvakulmia tähän uudenvuoden blogiini. Haluaisin jakaa toivoa, valonsädettä, mutta minua ympäröi vain hämäryys, jopa utuisuus.

Kanttilan lumisissa maisemissa

Kanttilan lumisissa maisemissa

Ilma on lempeää, unettavaa, lämpötila lähellä nollaa, pientä tuulenvirettä siellä täällä. Voinko vain uinahtaa, unohtaa maailman melskeet? Vai haluaako pitkä, lähes auringoton, hämyinen syksy kertoa viestiä minulle, meille? Onko kyse luonnon hätähuudosta, vaikkapa ilmastonlämpenemisestä?

Väinölänniemellä

Väinölänniemellä

Kuopionlahdella

Kuopionlahdella

Pidä huolta luonnosta, se susta huolen pitää
Pidä kii päätöksistä, niistä voima itää..

Pave Maijanen laulaa pääni sisässä.  Kappaleessa toistuu ”Pidä huolta”

  • itsestäsi
  • ja niistä jotka kärsii, vanhuksista, pakolaisista, kotinsa menettäneistä, sotaan joutuneista, ahdistuneista.
  • img_5248cn

Kyse on arjen valinnoista, ihmisyydestä, rinnalla kulkemisesta, ilon jakamisesta.

Sillä jokainen joka apua saa
sitä joskus tajuu myös antaa
tajuu myös antaa

Ja kas, hyvä ja ilo moninkertaistuvat, lähtevät kiertämään ja tulevat bumerangina takaisin. Löydämme valon sisältämme ja toisten ihmisten kasvoilta. Sitä kutsutaan myös hymyksi.

img_6320c

img_6322cn

img_6640n

Päivät ovat erilaisia, on hyviä ja huonoja päiviä, mutta haluaisin antaa Sinulle uuden vuoden lahjaksi toivon, sillä niin kauan kuin mielessäsi on pienikin toivon kipinä, olet elämässä kiinni.

”Rakkaus, sanoo Jumala, ei minua hämmästytä. Siinä ei ole mitään hämmästelemistä.

Mutta toivo, sanoo Jumala, kas se minua hämmästyttää minua itseänäkin. Siinä on hämmästelemistä. Siinä että nämä poloiset lapset näkevät miten maailma menee menoaan ja että he uskovat kaiken huomenna menevän paremmin.

img_5724cno

Se on hämmästyttävää, ja se on minun armoni kaikkein suurin ihme. Ja minä olen itsekin siitä hämmästyksissäni. Täytyy olla niin, että minun armossani on uskomaton voima. 

Täytyy olla niin, että armoni, minun armoni voima on olemassa sitä varten että tämä pikku toivo, tämä synnin tuiskussa lepattava, tämä kaikissa tuulissa huojuva, tämä vähimmistäkin henkäyksistä levoton, olisi aina yhtä muuttumaton, pysyisi aina yhtä uskollisena, yhtä oikeassa, yhtä puhtaana ja voittamattomana ja kuolemattomana, sellaisena, että sitä on mahdoton sammuttaa; tätä pientä liekkiä pyhäkössä.

img_6366cn

Toivo yksin kulkee maailmojen poikki. Hän se yksin, toisia kantaen, on kulkeva mullistettujen maailmojen poikki.”

 – Ote Sana lehden jouluntervehdyksestä kauan kauan sitten –

TOIVO OLKOON KANSSASI!

Tuula