Turistina kotikaupungissa: Helteen hellimät

4-vuotias Madagasgarin boa käärme pääsi eka kertaa isäntänsä kanssa ulos, nauttimaan Suomen kesästä

Vietimme Kuopion kodissamme viime viikolla kolme yötä, keskiviikko illasta lauantai aamuun. Saimme nauttia aurinkoisista, välillä jopa helteisistä päivistä. Ja me heittäydyimme kaupungin sykkeeseen täysillä, sanoisin hengästyttävän täysillä, kun halusimme ottaa kaupunkilomasta kaiken irti.

AAMU: TORILLA, KUOPION SYDÄMESSÄ

Nyt olemme niin kaupunkilaisia, että lähdemme heti torille juomaan aamukahvit. Tosiasiassa jääkaappi on varsin tyhjä. Käydään samalla kaupassa.

Onpa monenlaista kuljetusvaihtoehtoa: nätin tytön ohjaama polkupyöräriksa, hevosrattaat, turistijuna.. Jospa käveltäisiin ja nautiskeltaisiin kauniista kaupungista.

Onpa monenlaista kuljetusvaihtoehtoa:
nätin tytön ohjaama polkupyöräriksa, hevosrattaat, turistijuna.. Jospa käveltäisiin ja nautiskeltaisiin kauniista kaupungista.

Torilla alkaa aamu varhain. Täysi tohina!

Torilla alkaa aamu varhain. Täysi tohina!

IMG_0436n

Pikku Pietarin kauppakuja on avattu. Yksi kiva ”pikku Pietari” oli kutsumassa torin asiakkaita kujalle

Katusoittajat ilahduttavat kesätorin kävijöitä. Nytkin oli kolme esiintyjää, jotka eivät häirinneet toisiaan. Arvailen, että monet heistä on ulkomaalaisia. Muistelen, että tämäkin soittaja lauloi viimeksi venäläisiä lauluja.

Katusoittajat ilahduttavat kesätorin kävijöitä.
Nytkin oli kolme esiintyjää, jotka eivät häirinneet toisiaan.
Arvailen, että monet heistä on ulkomaalaisia. Muistelen, että tämäkin soittaja lauloi viimeksi venäläisiä lauluja.

IMG_3599cn

PUISTOT OVAT KAUPUNKILAISEN KESÄKOTEJA, VOIMME IHAILLA KAUNEUTTA, MAATA NURMIKOLLA, PISTÄÄ VAIKKA SILMÄT KIINNI JA ANTAA LÄMMÖN HELLIÄ

IMG_0369cn

IMG_0453cn

tai mennä lasten kanssa leikkipuistoon

tai mennä lasten kanssa leikkipuistoon

IMG_0376cn

tai ulkoiluttaa lemmikkiä. Ystävykset veivät 4-vuotiaan lähes parimetrisen Madagasgarin boan ulos piknikille Piispanpuistoon. Pakastettu rotta oli muovipussissa vieressä. Boa syö sen kokonaisena, sulattelee pari viikkoa ennen kuin tarvitsee uudelleen ruokaa.

tai ulkoiluttaa lemmikkiä.
Ystävykset veivät 4-vuotiaan lähes parimetrisen Madagasgarin boan ulos piknikille Piispanpuistoon. Pakastettu rotta oli muovipussissa vieressä. Boa syö sen kokonaisena, sulattelee pari viikkoa ennen kuin tarvitsee uudelleen ruokaa.

Boa on kuristajakäärme, onneksi kuitenkin myrkytön.

Boa on kuristajakäärme, onneksi kuitenkin myrkytön.

suukkoja!

suukkoja!

Isäntä ja koirat, kiireetön hetki.

Isäntä ja koirat, kiireetön hetki.

VESI VIILENTÄÄ, RANNAT KUTSUVAT

n

IMG_0378cn

IMG_0388cn

IMG_0382cn

IMG_0385cn

IMG_0399cn

IMG_0401cn

Linnunpoikaset ovat vaarassa joutua ”parempiin suihin”, luonnon ravintoketjut tuntuvat julmilta. Emo suojelee, opastaa, varoittaa. Luonto auttaa, rantakivikkojen väritys piilottaa pienokaiset.

Miten hyvää kesän lämpö tekeekään meille! Tulemme ulos koloistamme suurin joukoin, reviirit pienenevät, hyrisemme tyytyväisinä, nautiskelemme täysin siemauksin yhdessäolosta, makailemme rannoilla vierivieressä, yksin yhdessä.

Kommentit

 • Kirsti Viljamaa

  Niin mielenkiintoinen ketju Kuopion kaupungin nähtävyyksistä ja tunnelmasta. Voi, kun tulisi kauniimpi
  ilma, että voisi tehdä samantyyppisen vierailun Kuopioon.

 • Tuula Kyyrönen

  Kirsti, kyllä se tulee, kun aika on, kaunis, aurinkoinen sää.
  Olisi mukava suunnitella ilmoja, olisi helpompi järjestää juhlia ja matkoja, mutta eivain voi, Suomen kesä on arvaamaton. Ehkä juuri siksi osaamme iloita aurinkoisista kesäpäivistä.

Kommentointi on suljettu.