En osannut valita viimeistä elokuvaa

Minulla olisi kolmisen tuntia aikaa roikkua netissä tai katsoa joku elokuva ennen kuin aloitan ihmiskokeen.

Ajattelinkin elokuvan katsomista, mutten osannut valita. Harkitsin Kellopeli appelsiinia, Schindlerin listaa, Forest Gumpiakin. Sitten muistelin Pedro Almadovarin elokuvia. Pidin Boratia jo kädessäkin, kun ajattelin, että ehkä sittenkin kannattaisi nauraa. Omalla tavallaan kiehtovia elokuvia on aivan liian paljon, että niistä voisi valita yhden ennen kuin aloittaa kolmen kuukauden tauon elokuvien katselussa.

Kävin päivällä kaupassa, koska uuteen elämään piti valmistautua. Ostoskärryissä oli aika paljon enemmän vihreää kuin yleensä, vaikka perheessä on jo entuudestaan kasvissyöjiä. Kävin oluthyllylläkin ja ajattelin ostaa yhden pullon olutta saunan jälkeen juotavaksi. Ongelma oli sama kuin elokuvan kanssakin. En osannut päättää, minkä oluen makua haluaisin muistella ihmiskokeeni vaikeina hetkinä.

Ystäviltä ja tuttavilta on tullut Facebookin ja Twitterin kautta tsemppiviestejä ja asiaankuuluvaa kuittailuakin. Molemmat ovat tuntuneet mukavilta. Jotenkin minulla on sellainen kuva, että aika moni pohdiskelee nykyisin ajankäyttöönsä liittyviä asioita.

Nostin juuri äsken tablettini kirjahyllyn päälle. Sen on tarkoitus pysyä siellä kolme kuukautta.

Harkitsin nojatuolin kantamista makuuhuoneeseen, että olisi mukava paikka istuskella, jos muu perhe katsoo televisiota. Jätin sen kuitenkin vielä olohuoneeseen.

En tiedä oikein mitä tulevilta päiviltä odottaa. Eniten olen jo tänään pohtinut sitä, mitähän alan kaivata ensimmäiseksi ja kuinka paljon. Muuttuvia asioita on nimittäin niin paljon, että vain harva asia jää ennalleen.

Nyt menen Facebookiin ja Twitteriin ja kirjoitan tervehdykseni niiden maailmojen  ystävilleni. Sen jälkeen poistan ohjelmien pikakuvakkeet älypuhelimeni näytöltä ja suljen puhelimen.

Huomenna, kun avaan puhelimen, on muutokseni ensimmäinen päivä. Ajattelin aloittaa ihmiskokeen nukkumalla erinomaiset unet.