Katoan kolmen viikon kuluttua

Ihmiskokeeni on kestänyt kymmenen viikkoa. Syömisen, juomisen, television katselun ja somettamisen rajoituksia on jäljellä enää kolme viikkoa. Sen jälkeen katoan.

Omasta elämästäni en aio häipyä mihinkään. Siinä olen paremmin läsnä kuin vuosiin, mutta sosiaalisen median maailmasta katoan 16. huhtikuuta. Kolmen viikon kuluttua olen monille ihmisille siis kuollut. Kevyet mullat minulle.

Poistiaisin Facebook- ja Twitter-tilini jo nyt, mutta se ei ole itselleni laatimien sääntöjen mukaan mahdollista. Siksi virtuaaliminäni saa elää passiivista mihinkään osallistumatonta elämäänsä vielä kolme viikkoa.

Ihmiskokeeni aikana on ollut vapauttavaa huomata, ettei minun tarvitse koko ajan tietää, mitä oman elinpiirini ulkopuolella tapahtuu. Isoista asioista kuulen viimeistään silloin, kun menen ruokakauppaan, työpaikalle tai urheilutapahtumaan ja pienistä asioista minun ei tarvitse kuulla. Toisiaan seuraavat päivät kulkevat aamuista iltoihin ilman, että kukaan sitä tietoa päivittää.

Olen todella tyytyväinen, että tulin keksineeksi ihmiskokeeni. Olen luonteeltani sellainen, että tarvitsin selkeän muutoksen tajutakseni, ettei arki vaadi asioiden peukuttamista. Arki vaatii elämistä.

Mukavaa pääsiäisen aikaa. Päivittäkää vähemmän. Eläkää enemmän.

 

Kommentit

  • Arkussa vainaan

    Niin, tai monet ihmiset ovat sinulle kuolleita? Helposti saattaa ajatella näin(kin) päin. Kevyet mullat siis heille (kin).

Kommentointi on suljettu.