Kituviikot

Ihmiskokeeni viimeiset kaksi viikkoa ovat hyvässä vauhdissa. Takanani on 11 viikkoa muun muassa lihatonta, alkoholitonta ja herkutonta elämää, joten olen projektini loppusuoralla.

Voisi luulla, että tässä vaiheessa kaikki olisi jo helppoa, mutta nyt tuntuu, että käynnissä ovat kituviikot. Ensimmäiset kymmenen viikkoa sujuivat todella helposti, mutta viime aikoina olen joutunut kamppailemaan itseni kanssa.

Alkuvaiheessa minun oli helppoa olla samassa pöydässä, kun muut söivät täytekakkua tai suklaata. Sekään ei tuntunut yhtään hankalalle, että lapset rouskuttivat sipsejä tai muita herkkuja. Kahvin tuoksun pystyin sivuuttamaan kevyesti.

Sen sijaan esimerkiksi pääsiäisenä oli hankalampaa. Kun lapset söivät suklaamunia, tajusin ensimmäisen kerran elämässäni, että nekin tuoksuvat. Jo se, että näin suklaamunia, herautti veden kielelle ja kuvittelin suklaan maun suussani tahtomattani. Oli pakko siirtyä toiseen huoneeseen.

Ihmismieli on erikoinen aparaatti. Uskon, että minun olisi tälläkin hetkellä paljon helpompaa kieltäytyä herkuista, jos ihmiskoetta olisi jäljellä pidempään. Kun kuitenkin olen mitoittanut itseni jatkamaan enää vajaat kaksi viikkoa, on mieli alkanut valmistaa minua arkeen paluuseen samalla tavalla kuin se tammikuun alussa alkoi valmistaa minua ihmiskokeeni alkuun.

Onneksi nämä kituviikot loppuvat pian. Tiedän, että pystyn pitämään itselleni asettamista säännöistä kiinni kuukauden puoliväliin saakka. Kun olen jaksanut yli 11 viikkoa, jaksan lopunkin, mutta odotan jo malttamattomana sitä, että saan taas maistaa suklaata, meetvurstia, tuoremehua, katkarapuja ja punaviiniä.

Herkuttelen jo myös sillä ajatuksella, millaisen oluen ensipuraisun pääsen maistamaan 16. huhtikuuta. Voi olla, että minulla on vaikeuksia päättää, mikä olut saa kunnian olla ensimmäinen.

 

Kommentit

  • Veikko Kastinen

    Onnittelut 11-viikon ihmiskokeesta. Varmasti painokin on paljon pudonnut. Yhden vinkin voisin antaa, vinkin joka voi tuntua höperöltä, mutta toimii. Kysyn aina itseltäni (omassa mielessäni) tarvitsenko vielä lisää, silloin tarve tulee esille halujen sijaan. Monta kakkupalaa on jäänyt syömättä. Toimii kaikessa ostamisessakin, paljon tarpeetonta on jäänyt ostamatta.

  • Mökkeröinen

    Koeta mitottoo tuleva aika vähän terveellisemmäks syömisten ja juomisten kans. Eihän sitä nipottajaks tarvihe heretä, mutta kohtuus herkuissa. Eihän myö ennee lapsia olla.

    Ja kerro miten ulukonäkö muuttu kituviikkoina !

Kommentointi on suljettu.