Viimeinen tunti

Tulin juuri töistä. Tammikuun puolivälissä aloittamaani ihmiskoetta on jäljellä vajaa tunti.

Minulla on tyhjä olo. Olen pian 91 vuorokauden ajan elänyt kurinalaisempaa elämää kuin koskaan aiemmin. Vuorokausirytmini on ollut vuorotyöstä huolimatta poikkeuksellisen säännöllinen. Ruokailujen suhteen olen noudattanut tiettyä kaavaa.

En ole kolmeen kuukauteen esimerkiksi juonut mitään muuta kuin vettä, vissyä tai teetä. Entisenä vannoutuneena lihansyöjänä olen niin tottunut kasvisruokaan, että tänään päivällä kaupassa käydessäni lihan ostaminen vei normaalia enemmän aikaa. Katselin kyllä monenlaisia pihvejäkin, mutta päädyin kanaan. Lauantaina tai sunnuntaina sitä todennäköisesti syönkin.

On mielenkiintoista nähdä, kuinka kolme kuukautta on minuun lopulta vaikuttanut. Niin kuin olen aiemminkin kirjoittanut, olen menettänyt mielenkiintoni television tuijottamista kohtaan. Olen melko varma, ettei minusta tule enää apaattista ruudun edessä istujaa.

Sosiaalisen median sijaan keskityn jatkossa perinteisempiin tapoihin ja kohtaan ihmiset mieluummin kasvotusten.

Olen saanut ihmiskokeeni aikana paljon positiivista palautetta. Monet ihmiset ovat kertoneet lukeneensa näitä kirjoituksia ja muutamat sanoneet harkitsevansa jonkin vastaavan tyylisen itsensä haastamisen aloittamista. Suosittelen lämpimästi.

En voi väittää, että koko kolme kuukautta olisi ollut vain kivaa ja leppoisaa oleilua. Välillä kieltäytyminen tutuista mauista tai tavoista on vaatinut ponnisteluja, mutta toisaalta juuri siksi kuluneet kolme kuukautta ovat olleet myös antoisia.

Tiedän, että pystyisin elämään erittäin pelkistettyä ja yksinkertaista elämää vaikka loppuikäni. Tietoisuus siitä antaa voimaa.

Itseni haastamalla olen herännyt tajuamaan, että elämän nousuista ja laskuista suurin osa on minun omassa päässäni. Elämä on kyllin värikästä, vaikka jättää joutavan päiväisen häsläämisen ja muun maailman murheiden kantamisen ja keskittyy vain kulloinkin käsillä olevaan hetkeen.

Elämää ei tarvitse suorittaa. Riittää kun nauttii olemisen sietämättömästä keveydestä.

 

Kommentit

  • Ritu

    Onnea! Upea suoritus.
    Hyvää jatkoa.

Kommentointi on suljettu.