Yksi dinosaurus elää ja voi hyvin

Minua alkoi ottaa ylettömästi päähän, kun järjestelin perheen television katselua.

Olen ollut noin 15 vuotta Canal Digitalin asiakas. Syykin on yksinkertainen. Kotiimme linnuntietä noin kymmenen kilometrin päähän Kuopion torilta ei saa televisiokuvaa kuin satelliitin kautta. Olemme sen verran suojaisessa paikassa järven rannalla, mutta kahden korkeahkon mäen välissä.

Kun en ole neljään viikkoon katsonut televisiota, päätin jo hyvän aikaa sitten irtisanoa ylimääräiset urheilukanavat ja muut joutavuudet kanavapaketista. 79 euroa kuukaudessa oli mielestäni televisiotarjonnastamme liikaa, kun päälle rapsahtaa talouteen kuitenkin lisäksi vielä 286 euroa Yle-veroa vuodessa.

Päädyin kanavapakettiin, jossa näkyvät vain antennitalouksissakin tutut maksuttomat kanavat. Joudun maksamaan niistä 19,90 euroa kuukaudessa.

Minusta on vähintäänkin kummallista, että joudun maksamaan Yle-veroa, vaikkei kanavia pysty katsomaan ilman yksityistä palveluntarjoajaa, jolle maksan siis veron lisäksi 238,80 euroa ja useamman kympin katselukortin panttia vuodessa.

Tiesittekö, että Ylellä oli viime vuoden päättyessä 3163 kokoaikaista työntekijää. Vertailun vuoksi MTV työllisti 304 henkeä.

Sellainen on verorahoilla ruokitun dinosauruksen ja talouselämän lainalaisuuksien mukaan toimimaan joutuvan pöllön ero.

 

 

Kommentit

 • Pekka

  Jos haluaa tuottavuuspohdintaa aikaiseksi on relevantimpaa pohtia työntekijämäärää suhteessa tuotokseen eikä verrata työntekijämäärää toiseen aivan erilaisilla tuotantoprosesseilla toimivaan ja aivan eilaista ja eri laajuista tuotosta tuottavaan yhtiöön.

  Blogin ja uutisen välinen raja on hämärtynyt jo siinä kun on verrattu kahden toisistaan täysin poikkeavan yhtiön yhtä suuretta. Kyseiset luvut ovat faktoja eli täyttävät uutisen tunnusmerkin, mutta muu asia ympäriltä on jätetty mielipiteeksi.

 • seppo

  Eipä taida läski urheilutoimittaja tajuta eroa

 • Wertti

  On se hyvä että Suomenmaassa riittää innokkaita yleveronmaksajia, jotka nurkumatta ja sokeasti avaavat kukkaroaan yhteisen jättiläisen ruokkimiseksi. Muutenhan tämänkin kriittisen aiheen kommentoinnin tarkoituksena on mitä ilmeisimmin oksentaa omat kaunat ja huono olo blogaajan niskaan, poskaan on synnytty ja siellä pydytään. Koirat haukkuu, karavaani kulkee, näin se homma etenee.

 • John

  Kirjoita Tomi kommentit omalla nimelläsi

  • Wertti

   Taidat kuvitella minun kommenttejanii blogaajan kirjoituksiksi? Kiitos vaan kunniasta mutta ei kiitos, Wertti on puskakirjoitteluun erikoistunut nuorehko piski, joka ei ole oppinut rakastamaan pakkomaksuja missään muodossa.

 • rekku

  En ainakaan itse kanna mitään kaunaa ketään kohtaan. Mutta jos aikoo saada järkiperäistä pohdintaa ja keskustelua aikaan on asiaa avattava laajemmin kuin pelkästään yhdellä luvulla ja haettava oikeat asiat joita verrataan. Yleä saa ja pitääkin kritisoida ja toimintaa arvioida kriittisesti, mutta tuollainen asioiden viskely ilmaan yhdeltä kantilta katsoen ei johda siihen, että Ylen toimintaa sen pohjalta voisi rationalisoida.

Kommentointi on suljettu.