Info

Info

Savoblogit on Savon Sanomien ylläpitämä blogipalvelu. Sen tarkoituksena on tarjota alusta henkilöille, jotka ovat kiinnostuneita kirjoittamisesta ja haluavat tuoda ajatuksensa myös verkkokäyttäjien luettavaksi.

Aihealueet eivät palvelussa ole rajattuja, vaan toivotamme tervetulleeksi hyvinkin erilaisista aiheista kirjoittavat bloggaajat. Tällä hetkellä palvelustamme löytyy kirjoituksia matkailusta, lapsiperheen arjesta, politiikasta, taloudesta, ruoasta, viinikulttuurista, unohtamatta lifestyle-blogeja.

Savoblogit-palveluun on tällä hetkellä rekisteröitynyt noin sata kirjoittajaa. Kirjoitukset keräävät noin lähes 800 000 sivulatausta vuodessa  (tilanne 18.6.2018).

Blogin säännöt

SavoBlogit kirjoittajana saat määritellä blogisi sisällöt melko vapaasti itse. Toki meillä on muutamia sääntöjä ja reunaehtoja, joiden puitteissa pitää toimia. Ohessa on muutamia perusasioita, jotka blogia kirjoittaessa on syytä muistaa ja tiedostaa.

  • Hyväksymme bloggaajat hakemusten perusteella. Hakemuslomakkeen löydät täältä.
  • Kirjoita omalla nimellä. Voimme tehdä poikkeuksia, mutta kerro ja perustele hakemuksessasi, jos haluat kirjoittaa nimimerkillä.
  • Olet itse vastuussa omista teksteistäsi.
  • Pysy aiheessa ja kirjoita tiiviisti ja napakasti ennemmin kuin joka suuntaan rönsyillen. Laita pisteet ja pilkut paikoilleen. Jaa teksti kappaleisiin. Älä kirjoita versaalilla, SIIS NÄIN.
  • Kunnioita tekijänoikeuksia. Toisten blogikirjoituksia ei saa kopioida sellaisenaan ilman lähdeviitettä. Muista siis linkata esim. lähteenä käytettyyn blogikirjoitukseen tai verkkosivuun. Myöskään internetistä löytyviä kuvia ei saa käyttää ilman lupaa tai ilman asianmukaista lähdeviitettä.
  • Yksityisviestien ja sähköpostiviestien julkaiseminen kirjoituksessa ilman kaikkien osapuolien lupaa on kielletty.
  • Noudata lakia. Kansanryhmää vastaan kiihottava ja rasistinen kirjoittelu on kielletty. Väkivaltaan tai muihin rikoksiin kehottavat tai kannustavat viestit ovat ehdottomasti kiellettyjä.
  • Blogipalvelun ylläpitäjillä on oikeus puuttua julkaistuun sisältöön, jos on syytä epäillä, että sisältö on lain tai hyvän tavan vastaista tai ristiriidassa blogin sääntöjen kanssa.
  • Palstalle kirjoitettuja viestejä voidaan käyttää Savon Sanomien, Iisalmen Sanomien ja Warkauden Lehden uutisaineistona. Toimitus myös jakaa kirjoituksia Savon Sanomien, Iisalmen Sanomien ja Warkauden Lehden verkkosivuilla sekä sosiaalisessa mediassa, esim. Facebookissa ja Twitterissä.
  • Älä säikähdä edellä mainittuja reunaehtoja. Luotamme siihen, että olet sujuvasanainen ja –kynäinen kirjoittaja, ja osaat ilmaista asiasi sujuvasti ja luontevasti.

Mainostaminen

Osa blogipalvelun rahoituksesta tulee mainonnasta. Savoblogit-palvelussa mainoksille on varattu omat paikat.

Palvelussa voidaan julkaista mainostajien blogeja. Kaupallisesta yhteistyöstä kerrotaan blogien yhteydessä.

Piilomainonta blogeissa on kielletty.

Blogikirjoittajille tarjotaan nykyisin erilaisia yhteistyökumppanuuksia, joiden perimmäisenä tarkoituksena on saada mainosta tuotteelle, palvelulle tai yritykselle. Mainonnan pitää kuitenkin olla tunnistettavaa. Lukijalle ei saa jäädä epäselväksi, milloin kyseessä on bloggaajan oma mielipide ja milloin yrityksen maksama mainos.

Bloggaajan on kerrottava avoimesti yhteistyöstä ja yritykseltä saamistaan eduista. Jos kirjoituksessa esiintyvä tuote on saatu arvioitavaksi tai lahjaksi, sekin on kerrottava.

Myös SavoBlogit-palvelun ylläpitäjien on huolehdittava siitä, että mahdollinen mainonta- tai markkinointitarkoitus näkyy selvästi blogissa.

Jos sinulle tarjotaan kaupallista yhteistyötä, ota ensin yhteyttä Savon Sanomien digipäällikköön Jussi Murtasaareen, jussi.murtasaari@savonsanomat.fi tai 050 4399 103.

Hakeminen bloggaajaksi

Voit hakea bloggaajaksi täältä.

Tekninen tuki ja yhteystiedot

Jos haluat keskustella blogisi sisällöstä, ota yhteyttä Savon Sanomien digipäällikköön Jussi Murtasaareen, jussi.murtasaari@savonsanomat.fi tai 050 4399 103.

Jos haluat apua teknisissä asioissa esim. perustaessasi blogia, ota yhteyttä verkkolehti@savonsanomat.fi tai 017 303 538.