Heiltä pois! Hellevi tietää, mitä vuoden mittaan kadutaan

Heiltä pois! Hellevi tietää, mitä vuoden mittaan kadutaan

Nimimerkki #kokovuodensaakuulla En tiedä, miten kestän loppuvuoden kuulla sitä, kuinka kaduttaa, kun tuttavapariskunta vietti juhannuksen kaupungissa, eikä tullut meidän kanssamme mökille kuten aiempina vuosina oli tapana.

Hellevi vastaa:

Hyvät hyssykät, toki se on heiltä pois. Kaupunkijuhannukset ovat kauppiaiden keksintö. Mieti, kuinka kalliiksi tulee viettää aikaa markkinakojuilla sen sijaan, että olisivat saaneet kyyhöttää mökissä teidän kanssanne odottamassa, koska sähköt palaavat. Heiltä pois.

Siellä he ovat vaeltaneet tutkimassa eri maiden ruokakulttuuria ja te olette katsoneet, kuinka koko juhannukseksi varatut ruoat pilaantuvat sähköttömässä jääkaapissa. Heiltä pois!

He ovat käyneet saunassa nappia painamalla ja te olette sytytelleet märkiä puita savuisessa saunassa. Kummassa on enemmän suomalaisuutta. Heiltä pois!

Kun kohta olette pakkaamassa koko porukkaa autoon hakemaan lähimmästä citystä pitsaa, muistakaa käydä ensin vessassa tai ottakaa ainakin paperia mukaan.

Miksikö? Mitä todennäköisemmin se salaatti, jonka kuitenkin söitte, kun ette halunneet menettää kaikkia ruokia, oli pilaantunut ja kaikilla on kohta ripuli. Kyllä sekin on heiltä pois, kun siellä posliinipöntöllä istuvat ja pohtivat kannattiko kokeilla ihan kaikkea eksotiikkaa siellä torilla. Heiltä pois.

Suomalaisempaa on saada liian kauan lämpimässä olleesta salaatista ripuli kuin markkinatorin mausteisesta lihapadasta! Heiltä pois.

Ymmärräthän, että joka kerta loppuvuoden ajan, kun tuttavanne yrittävät kertoa mistä tahansa juhannuksena sattuneesta pienestä ongelmasta, voitatte heidät mennen tullen. Ähäkutti, heiltä pois!

 

Mistä kaikki alkoi? Lue tästä: Se ON sinulta pois Sisko!