Kaikkien sinulta pois päivien äiti – #pride

Tällä kertaa asialla ei ole Sisko eikä hänen kovin  viisaat sisaruksensa. Tällä kertaa kirjoittaa kirjailija itse siitä, kuinka juuri tämä päivä on niin tavattoman monelta pois. Vietetään #HelsinkiPride -päivää. Tässä vaiheessa monella nykii silmäkulmasta, että todellakin on minulta pois!

Vaikka mitä muuta lapseni ovat minulta joutuneet kohtaamaan, ikinä en ole kyseenalaistanut heidän ratkaisujaan olla ihmisinä sellaisia kuin ovat.

Joltain meiltä kerta kaikkiaan on pois miehet hameissa, naiset huiveissa, ja mitä näitä nyt on. Joku on aina joltain pois. Se, mikä minua näissä juhlapäivissä osallistujien kannalta aina hirvittää, on se väki, joka kokee, että heidän pitää lähteä kertomaan paikan päälle, että #pride on väärin.

Lupaan sinulle ruusutarhan -kirjassani pohdin lopuksi: ”Entä jos sukupolvi XY on sittenkin oikeassa, ja on vain ihmisiä?

Jatkan viisasteluja myöhemmin. Tämä teksti ehkä kertoo jotain siitä, mitä yritän valtaisan huonoilla neuvoillani kertoa: kuinka paljon aikaa käytät elämästäsi muiden arvosteluun ja kateuden kukkasen kasteluun.