Se ON sinulta pois Sisko! – huonot neuvot kalliit

Olen edellisen kerran kirjoittanut blogiin 6.12.2016. Minulta ilmestyi vuosien 2012-2014 aikana kolme kirjaa Tammelle ja sen jälkeen iski se kuuluisa kirjoituskammo. Olen kyllä kirjoitellut vaikka mitä: kolumneja, kymmeniä sivuja monien kivojen kirjojen alkuja, mutta siinäpä se.

Aiemmin työskentelin Länsi-Savossa informaatikkona ja kirjoitin vuosien ajan perjantain lehteen Ruudun vahtijan. Olen lyhyen proosan naisia, kuten Hiirestä puumaksi (2012) ja Lupaan sulle ruusutarhan (2013) osoittavat.

Minulla on pari vuotta muhinut päässä ajatus uudesta lyhyen proosan teoksesta, mutta nytpä ajattelin, että julkaisenkin ne tekstit tässä blogissa viikoittain.

Tulee kirjoitettua ja toivon, että saisin tästä hommasta vuorovaikutteisen. Jospa joku innostuisi antamaan minulle aiheita, joista voisin seuraavalla viikolla kirjoittaa. Saas nähdä nyt, miten naisen käy, mutta tästä se nyt alkaa!

Hiirestä puumaksi oli ABC-opas elämäänsä kyllästyneille naisille. Tässäpä sitten siitä spin off!

__________________________________________________________________________________________

Se on sinulta pois Sisko!
– äkäisten ämmien ääkköset

Oletko ollut koko ikäsi valkoinen lammas mustien pässien laumassa? Puuttuuko puhtia huomata, mitä sinulta on pois sisko? Nyt tilanteeseen tuli korjaus. Luepa näiltä sivuilta sopivat perustelut ja pystyt pitämään puoliasi lounaspaikan astianpalautuspisteessä.

Sinulta pois Sisko, meiltä pois Mervi, teiltä pois Tellervo ja heiltä pois Hellevi antavat vastauksia mieltä kaihertaviin kysymyksiin. Lue ja ota opiksi! Tässäpä esimerkit kaikkien naisten vastauksista. On se pois!

Öykkärimäisyys
Nimimerkki Mikä vaivaa???? kysyy: ”Mitä tehdä, kun työkaverini aina päästää minut lounasjonossa edelleen? Onko hän öykkäri?”

Sisko vastaa:
Kyllä se on sinulta pois. Hän selvästi uskoo, että päästämällä sinut ensin, hänen todennäköisyytensä saada tuoretta ruokaa paranee. Sinulle on varmasti käynyt niin, että olet ottanut sen viimeisen annoksen linjalta ja hänelle on tuotu vasta uunista otettu höyryävä ruoka. Varmasti hän on myös sanonut sinulle, että ota sinä vain loput, kun olet kainostellut annoskoon kanssa.

Melko varmasti olet lihonut vuoden aikana 10 kiloa tuon öykkärin takia. Älä enää ikinä mene samaan aikaan lounaalle hänen kanssaan!

Öykkärimäisyys on osa öykkärimäisyyden öykkärimäisyyttä. Öykkärimäisyyteen kannustaa usein toistuvat öykkärimäisyydet ja öykkärimäisyyksien ihannointi. Öykkärimäisyyksiä ei kannata hyväksyä, pitää ottaa nollatoleranssi öykkärimäisyyksiin.

Öylätti
Nimimerkki Epätietoinen kysyy: ”Mitä tehdä, jos näkee, että pappi antaa ”vahingossa” kaksi öylättiä yhdelle ihmiselle? Eikä ollut ensimmäinen kerta. Olen joutunut käymään kirkossa viikoittain, jotta olen saanut todistusaineistoa asialle!”

Mervi vastaa:
Kyllä se on meiltä pois. Toisaalta olen kovin järkyttynyt siitä, että olet alkanut kuluttaa meidän varojamme tiuhalla ehtoollisella käymisellä. En tosin itse kuulu kirkkoon, mutta on se meiltä pois kuitenkin.

Mielenkiintoinen huomiosi kahden ehtoollisleivän jakamiseen aiheutti minussa hetken epäröintiä, mutta jos kyseessä on tiineysiässä olevan nainen, voisiko tuttu pastori ruokkia myös tulevaa seurakuntalaista. Sekin on muilta seurakuntalaisista kyllä pois.

Koska kirkollisia tapahtumia tulee käytettyä niin vähän elämän aikana, olen sinänsä tyytyväinen, että et ole käynyt vain omissa hautajaisissasi. Meiltä pois. Ehdottomasti.

Toki tiedät, että ehtoollisen yliluonnollisen luonteen vuoksi apostoli Paavali kehottaa erottamaan ehtoollisen kaikesta muusta syömisestä ja juomisesta, jotta kukaan ei nauttisi ehtoollista turmiokseen. Tässä se on jo lähellä. Ohjeeni on, että mene vielä kerran ehtoolliselle ja ilmoita, että nyt loppuu se turmiollinen ruumiin völjääminen toisille.

Joko yksi öylätti tai ei öylättiä lainkaan!

Öylätti ja öylätin käyttö ahmitaan ei ole tavanomaista. Öylättiä harva rakastaa tai muuten tuntee kiinnostusta öylättiin. Öylätit toki voivat tuntua vähäkaloriselta ruolta, mutta öylättien runsaskaan nauttiminen ei pelasta sinua. Nauti siis öylättejä kohtuudella, äläkä laita kaikkea toivoasi öylätteihin.

Ö-mappi
Nimimerkki Aloitteleva toimistotyöntekijä kysyy: ”Olin kesällä harjoittelussa kunnan asiointipisteessä ja harjoitteluun kuului monenlaiset toimistotehtävät. Perehdyttämiseni on luokatonta. Esimerkiksi kukaan ei kertonut minulle, missä on se Ö-mappi, jonne käskettiin laittamaan asioita. Voinko valittaa tästä jonnekin?”

Hellevi vastaa:
Kyllä se on heiltä pois, että saivat noin hyvän harjoittelijan tuntemaan olonsa tukalaksi. Kiusallisinta työelämään tutustumisessa on ne hetket, kun vanhat työntekijät luulevat, että kaikki hiljainen tieto on jotenkin julkista. Että sinun pitäisi tietää, missä jotain mappeja ja moppeja säilytetään. Ehdotankin, että teet ilmoituksen työsuojelupiiriin syrjinnästä. Heiltä pois!

Ö-mappi ja Ö-mapin käyttö voi hämmentää harjoittelijoita. Ö-mappia kuitenkin tarvitaan aika usein ja Ö-mappiin tulevat asiat kiinnostavat. Ö-mapit tulisikin säilyttää lähiarkistossa, jotta Ö-mappien käyttö tulisi helposti tutuksi, eikä Ö-mappeja tarvitsisi kenenkään etsiä mistään! Ö-mappeihin perehtyneet vanhemmat työntekijät ovat arvokkaita hiljaisen tiedon kantajia.

Äitiysvoimistelu
Nimimerkki Lapsettomia syrjitään kysyy: ”Siskoni on synnyttänyt lapsen ja aikoo nyt mennä äitiysvoimisteluun. Minä ilmoittauduin myös ja utelivat heti lapsista. Tunnen itseni äidiksi, eikö se muka riitä?”

Tellervo vastaa:
Kyllä se on teiltä pois. Kummaltakin, koska ette yhdessä saa jumpata. Äitiysvoimistelun kuuluisi olla nimenomaan yhteistä tekemistä, koska kysehän on äitiydestä. Siinähän kahdesta on tullut yksi, tai siis yhdestä on tullut yksi tai useampi, mutta kuitenkin olette te. Ja se on ehdottomasti teiltä pois. Jos jumppasali ehdottomasti vaatii lapsia, ota mukaan vaunut ja peittele kunnon sideharsolla. Kunnollisen ja hiljaisen vauvan äitinä saat vielä lisäpojot. Ja saavat hävetä, että edes kuvittelivat, ettei sinulla muka olisi lasta!

On ymmärrettävää, että kuka tahansa meistä on kiinnostunut äitiysvoimistelujen, äitiysvoimisteluiden, äitiysvoimisteluitten tuomista mahdollisuuksia kehittää itseään. Outoa on, jos äitiysvoimisteluja tai äitiysvoimisteluita ei saisi harrastaa siinä kuin muitakin lajeja!