Sukset?

Nythän on niin, että ihan tolkuttomasti minua ihmetyttää, miksi keskusteluun mahtuu kerrallaan vain yksi totuus. Viime aikoina se on ollut tolkku. On tarvittu tolkun ihmisiä tolkuttoman paljon. Pressaa ja teepaitoja myöten. Osta pois!
Sitten minuun iski ikävä ajatus. Kaivattaisiinko keskusteluun kuitenkin m*****a tolkun sijaan?
Omassa työssäni joudun pohtimaan suvaitsevaisuuttani. Suvakkihan minä olen luonteeltani aina ollut, mutta suvaitsenko ihan kaiken? Kuinka suu pannaan, kun työpisteeseen ilmaantuu kolmen matkalaukun kanssa henkilö, jonka olemus vastaa aika tarkkaan jotain menneen ajan runoilijaa ja kuuluisaa hulluhkoa kuvataiteilijaa yhtä aikaa. Miten käy kirjastotädin in real life?  IRL.
Koulukkaat kävivät kirjaston tiskillä kertomassa pelkonsa kyseisestä asiakkaasta. Heitä huoletti ihmisen nuokahtelu ja ilmeisen erilainen elämänmalli. Lapsilauma halusi, että käyn puhuttelemassa asiakkaan. Minähän menin. Kävin kauniisti sanomassa, jos asiakasta nukuttaa, kirjastossa on myös mahdollisuus pötköttää sohvalla tai kiikkua keinutuolissa.
Lapsilauma katseli tarkkaan käytöstäni. Siinä punnittiin idealismin ja käytännön ristiriitaa. Olenko todella valmis kohtelemaan kaikkia tasa-arvoisesti? Sillä hetkellä olin.
Lapset ja nuoret ovat jo tämän reilun vuoden työrupeaman aikana huomanneet, että tältä tädiltä saattaa tärähtää koviakin sanoja. Yhdelle vasta aikuistuneelle asiakkaalle pidin kirosanoilla siivitetyn puheen, jonka jälkeen hän alkoi uskoa minua. Puhuin niin että minua kuunneltiin. Sukset?
Viime viikolla tiskille ilmaantui poika, joka kertoi, että nuorten tiloissa kiusattiin. Utelin tilannetta ja lupasin selvittää asian. Voit käydä lukemassa päivityksen 5.2.2016 Toenperän sivuilta.
Tänään kirjoitin omalle Facebook-sivulleni näin: ”Ystävä hyvä. Kiitos, kun siedät minua silloinkin, kun en edes itse siedä itseäni.”
Voimme olla oman elämämme tolkkuja tai mulkkuja. Kyllä. Ihan ilman tähtiä nyt. Asenne ratkaisee. Itse olen sitä mieltä, että kaikkea tarvitaan. Lempeyttä ja kovuutta.

Tatuointi

Otin viiden ja nollan kunniaksi tatuoinnin. Hiirestä puumaksi on nyt myös selässä. Tämä lahja ei häviä.

Puumalla on kyntensä. Eikös?

Hyvää ystävänpäivää kaikille!

Jätä kommentti

*