Voe tokkiisa jätteet kierrätetään!

Voe tokkiisa jätteet kierrätetään!

Nimimerkki Nuuka kuluttaja ihmettelee, miksi se on keneltäkään pois, jos hän vie jätteensä kierrätyspisteisiin.

Hellevi vastaa:

Hyvä Nuuka, mielenkiintoinen ajatus: miksi on keneltäkään pois toisten jätteet. Voe tokkiisa se on heiltä pois, koska myös heillä oli tarkoitus viedä omat jätteensä kierrätyspisteeseen. Sinä vain ehdit ensin täyttämään kaikki astiat.

Eräs jätelautakunta on oikein valittanut ministeriöön saakka siitä, miten pisteet ovat törkyisiä. Niin saattaa olla, mutta nimenomaan siksi, että se on heiltä pois. Heiltä, jotka ovat keksineet, miten säästää jätekuluissaan.

Jätteet heiltä pois -kansalaisilla on kekseliäisyyttä. Heidän kotiseutumatkansa eivät suinkaan suuntaudu perinteisiin nähtävyyksiin. Heillä on jokaisella matkallaan mukana jätesäkki.

He tietävät vaikka keskellä yötä herätettyinä, missä ovat ne syrjäiset mökkiläisten jäte- ja kierrätyspisteet. Sunnuntaiajelulla ei suinkaan käydä kesäteatterissa. Silloin viedään viikon roskat jonnekin muualle. Ja se on heiltä pois.

Minusta tässä yhdistyy hienosti kaksi heiltä pois -harrastajaryhmää: roskaajat ja ploggaajat (roskajuoksijat). Jos roskaajat laittavat roskansa sinne minne kuuluukin, mitä ihmettä ploggaajat sitten tekisivät? Kyllä ne jätteet on heiltä pois!

 

Mistä kaikki alkoi? Lue tästä: Se ON sinulta pois Sisko!