Lähi- ja luomuruoka – uusi trendi vai paluu vanhaan?

Lähi- ja luomuruoka ovat tällä hetkellä voimakkaasti nousevia trendejä niin kaupan tiskillä kuin mediassakin. Kuluttajat antavat entistä enemmän arvoa tuotteiden alkuperälle ja tuotantoketjun läpinäkyvyydelle ja monet kaupunkilaiset matkustavat mielellään maalle autenttisen ostokokemuksen perässä. Lähiruoka terminä onkin varsin nuori ja nykyaikainen, mutta ajatus sen takana ei. Lähi- ja luomuruoassahan on loppujen lopuksi kyse paluusta vanhoihin käytäntöihin.

Lue lisää

P*skaduunia

Jokunen vuosi sitten Suomeen lanseerattiin termi paskaduuni: työ, joka on huonosti palkattua, virikkeetöntä ja muutenkin tekijälleen epämielekästä. Heti kohta olivat poliitikot kiistämässä, ettei moista työtä olekaan, vaan kaikki työ on arvokasta! Voin kertoa, että kyllä sitä on, tälläkin tilalla.

Lue lisää

Maatilan eläimet – elämäni suola?

Kun kerron ihmisille omistavani mieheni kanssa maatilan, tulee usein ensimmäisenä puheeksi maatilan eläimet. Oi, ne niin suloiset ja pehmoiset vastasyntyneet karitsat ja ah, ne niin raivostuttavat kaikista aidoista karkailevat karitsat, joiden perässä voi joutua juoksemaan kaatosateessa pelkkään yöpaitaan sonnustautuneena tai korkokengissä juuri sillä hetkellä kun pitäisi olla jo matkalla kummilapsen ristiäisiin.

Lue lisää