America last – Amerikka vikana

Enää ei riitä, että vastustamme kovaan ääneen tuota omatunto-, empatia-, totuudenpuhumisvammaista uhmaikäiskäytöksistä seniorikakaraa. Hän ei ole ongelman ydin, vaan kaikki he, jotka sallivat hänen vastuuttoman temmeltämisensä. Myös sinä ja minä olemme osa ongelmaa, jos vain valitamme tekemättä mitään.
Aloitan boikotin. Kaikissa vallinnoissani, isoissa ja pienissä, mietin minne rahani päätyvät. Mikäli mahdollista, valitsen vaihtoehdon, joissa nykypresidentin johtama Yhdysvallat saa vähiten. America last – Amerikka vikana. Minun roposeni eivät maailmaa muuta, mutta meidän kaikkien ropospuroista voi kasvaa valtava virta.
Meidän tulee näyttää heille, jotka ovat hänelle vallan antaneet, että he eivät saa antaa yhden miehen aiheuttaa vahinkoa koko maapallollemme ja sen tulevaisuudelle. Lastemme tulevaisuudelle.

Onko kiusaamisen sallija ja tukija yhtään kiusaaja parempi?

Meillä ei-amerikkalaisilla ei ole valtaa laittaa tuota ihmiskunnan tuholaista pois valkoisesta talosta, mutta yhdysvaltalaisilla on. Tällä hetkellä Yhdysvaltain presidentillä on kansansa mandaatti tehdä tuhojaan. Itsensä saavat tuhota, mutteivat meitä muita. Yhdysvallat, viimeinen vaihtoehtoni.
Kun jokin valtio rikkoo kansainvälisiä sääntöjä, asetetaan sanktioita. Se on oikein. Kun jokin yritys rikkoo yleisiä moraalisia arvoja vastaan, heidän tuotteitaan boikotoidaan. Se on oikein. Kun jokin kansakunta tekee tai hyväksyy päätöksiä koko ihmiskuntaa vastaan, sallimmeko sen?
Pidän monesta asiasta Yhdysvalloissa ja yhdysvaltalaisissa. Hienoja teknisiä ja kulttuurisia tuotteita, jotka ovat omalta osaltaan rikastaneet elämäämme. Varmaan tulen kaipaamaan niistä moniakin ja kaikesta en varmaan pysty luopumaan. En heitä olemassa olevia amerikkalaistuotteitani pois. Käytän ne vastuullisesti loppuun. Uutta hankkiessani katson kuitenkin mistä ne ovat kotoisin. Jos kelpo vaihtoehto löytyy, America last.
Toivottavasti voin lopettaa boikottini ennen kuin jotain vielä pahempaa tuhoa aiheutuu tälle ainoalle asuinplaneetallemme.
Tämä on minun valintani. America last.