Bowie, musiikin Apple

David Bowie loi tyylisuuntia. Hän tappoi oman luomuksensa kerta toisensa jälkeen syntyäkseen aina uudelleen. Hän menestyi useassa eri genressä ja toi niihin jotain täysin uuttaa. Hänen vaikutuksensa musiikkimaailmaan on ollut valtava – tähti toisensa jälkeen mainitsee hänet esikuvakseen. Meidän maailmamme olisi erilainen ilman hänen vaikutustaan. Suuri visionääri.
Edeltävät lauseet ovat poimintoja mediasta sen jälkeen, kun tieto suuren taitelijan poismenosta tavoitti meidät. Jos Bowien tilalle vaihtaisi Applen, tai Steve Jobsin, monet pitäisivät lauseita aivan yhtä tosina. Jotain samaa löytyy molemmista menestyjistä.
Se on muuntautumiskyky. Molemmat ovat tunnettuja siitä, että he ovat itse tappaneet menestystuotteensa täysin uudella tuotteella siinä vaiheessa, kun jäljittelijät ovat alkaneet tulla rinnalle.
Bowien ollessa huipulla Ziggy Stardustillaan, hän vetäytyi Berliiniin tekemään täysin toisen tyylisuunnan musiikkia. Tästä levylautasillemme ovat jääneet mestariteokset Low ja Heroes.
Apple korvasi iPodit iPhonellaan. Kuka vielä muistaa aikaa ennen kosketusnäytöllisiä älykännyköitä?
Onkohan maailmassa itse asiassa yhtään tai mitään pitkäaikaista menestyjää, joka olisi jämähtänyt paikalleen? Todennut, että mitään ei tarvitse muuttaa.
Mikä 1970-luvun ominaisuuksilla, tekniikalla ja designilla varustettu tuote myy vieläkin? Eivät ainakaan autot tai viihde-elektroniikka. Ruoka? Perunaakin löytyy enemmän pakastealtaasta jalostettuna, kuin perusmukulana. Leipää leikkaamattomana saa vähän aikaa etsiä.
Ehkä Bowien viesti meille on: Uudistu tai jää unholaan. Ottakaamme yhteiskuntana, yrityksinä ja yksilöinä oppia suuresta visionääristä ja keksikäämme itsemme uudelleen kunnioittaen sitä mitä olemme aikaisemmin luoneet.
Diggy Disappear kumartaa Ziggy Stardustia.