Camoon – kehumalla kaamos kumoon!

Lähdetkö mukaani valoistamaan maailmaasi? Pyydän sinulta vain 10 sekuntia päivässä huomisesta jouluaattoon asti – yhteensä siis neljä minuuttia.  Takaan, että huomaat positiivisia tuloksia omassa ja läheistesi elämässä. Organisaationne tuottavuuskin kasvaa kohisten. Olen itse asiassa niin varma onnistumisestasi, että lupaan syödä tähän kolumniin kirjoittamat sanani, jos epäonnistut. Et voi siis menettää mitään, mutta voit voittaa kaiken!
Tehtävä on yksinkertainen. Kehu kerran päivässä yhtä kohtaamaasi ihmistä niin aidosti ja lämpimästi kuin pystyt. Kymmenen sekuntia menee miettimiseen, sanomiseen ja reaktion vastaanottamiseen. Voit kehua kollegaa, ystävää, perheenjäsentä tai tuntematonta.
Jotta pääset alkuun, annan sinulle 24 kehulauseen luonnosta. Aloita lause: ”Sinä olet…” ja jatka sitä sanoilla viisas, älykäs, nero, mukava, kiva, lämmin, kekseliäs, oivaltava, innovatiivinen, kaunis, nätti, tyylikäs, tuottelias, tehokas, aikaansaapa, tärkeä, merkittävä, korvaamaton, hauska, humoristinen, ilontuoja, puoleensavetävä, seksikäs tai rakas. Mieti hetki ennen sanomista, jotta sanot oikean sanan sopivalle ihmiselle.  Mikään ei estä sinua jatkamasta listaa omilla sanoillasi.
Alku voi olla tottumattomalle vaikeaa, mutta tähän pystyvät kyllä kaikki normaaliempatialla varustetut ihmiset.
Saat palkkion muutaman sekunnin panostuksestasi välittömästi. Hölmistynyt ilme muutamilla. Useammilta hymy. Monelta vastakehu – jos ei heti, niin viiveellä. Tuottavuuskin alkaa työpaikalla parantua etenkin, jos satut olemaan esimiesasemassa. Ehkäpä heittämäsi kehu lähtee aaltoilemaan eteenpäin?
Kun edistyt asiassa hieman, voit lisätä panoksia, jolloin tuottokin kasvaa. Voi kehua useampaa ihmistä saman päivän aikana. Todellinen ammattikehuja kehuu kerran tunnissa: ensin kahdeksan kertaa työpaikalla ja toiset mokoman kotona ja harrastuksissa. Uskaliaimmat uskaltautuvat kehumaan vastustajiaankin. Mitä siitä voikaan seurata?
Ehkä jäät semmoiseen mielihyväkoukkuun, että haluat jatkaa kampanjaa joulun jälkeenkin. Oikein kehuisaa joulualoitusaikaa.
Toni Hinkka
Kirjoittaja aikoo testata menetelmää kaikkien kohtaamiensa ihmisten kanssa kasvokkain, puhelimessa ja sähköpostissa.
 

Kommentit

  • Nikkari

    Nyt on ensimmäinen hauskaksi ja tuotteliaaksi kehuttu, en mä kyllä häntä tuntenut.

Kommentointi on suljettu.