Johtajan ja perheenpään 12 lupausta

Mitä lupauksia tekisit itsesi ja organisaatiosi hyväksi? Mitä toivoisit, että oma esimiehesi lupaisi? Voisivatko nämä lupaukset toimia perheessäsikin?

Kirjoitan tähän lupauksen vuoden jokaiselle kuukaudelle. Kokeilen kunakin kuukautena parantaa johtamistani yhdellä osa-alueella. Etenen pienten mikromuutosten kautta etten sekoita itseäni ja ympäristöni liikaa kerralla.
Seuraan muutosten vaikutuksia muiden ja itseni motivaatioon ja tuottavuuden kasvuun.  Mikäli tulokset ovat positiivisia, jatkan pysyvästi hyväksi havaitulla linjalla.
12 lupausta
Tylyttämätön tammikuu – En kohtele ketään tylysti. Keskityn levittämään iloa ja hyväntuulisuutta ympäristööni. Käännän omalla esimerkilläni muiden pahantuulisuuden hyväntuulisuudeksi.
Huomauttelematon helmikuu – Mietin aina kolmesti ennen kuin huomautan johdettavilleni heidän toimistaan. En huomauta ainakaan sellaisista asioista, jotka ihmiset huomaavat itsekin.
Matelematon maaliskuu – Ryhdyn reippaaksi. Sen minkä teen, teen energisesti, mutta hosumatta. Ainakin mikäli muita on näkemässä. Mahtaisiko energisyyteni tarttua muihinkin?
Huolehtimaton huhtikuu – Pidän suuni supussa riskeistä ja epäonnistumisen mahdollisuudesta. Keskityn mahdollisuuksiin ja onnistumisen korostamiseen kaikessa viestinnässäni.
Tuulettava toukokuu – Parannan yhteishenkeä tuulettamalla pieniäkin onnistumisia. Keskityn löytämään kaikkien lähijohdettavieni suorituksesta ainakin yhden tuuletuksen arvoisen asian joka viikko. Joka päivä?
Kuntoileva kesäkuu – Nyt keskityn itseeni. Kehitän kuntoani minulle sopivalla tavalla joka päivä. Tarkkailen miten se vaikuttaa omaan energiatasooni ja mielialaani. Tutkin miten nämä vaikuttavat muihin.
Hätäilemätön heinäkuu – Nyt vasta keskitynkin itseeni, ja läheisiini. Teen mahdollisimman paljon sellaista, mikä muistuttaa minua mahdollisimman vähän työasioista. Sallin itseni rentoutua ja laiskistua.
Epäröimätön elokuu – En mieti ja harkitse ryhtymiseen rupeamista vaan tartun heti toimeen. En käytä energiaa tekemättömyyden perustelemiseen vaan keskitän senkin voiman itse tekemiseen.
Syyttelemätön syyskuu – En kaipaa syyllisiä vaan ratkaisuja. Kyllä ne ihmiset osoittelemattakin osaavat itseään soimata. Itse asiassa keskitynkin lieventämään syyllisyyden tunteita.
Lupsakka lokakuu – Luonto pimenee mutta minä en. Keskityn tuomaan iloa työympäristöön. Heittäydyn humoristiseksi, mutta en loukkaa sillä ketään.
Mahdollistava marraskuu – Näen kaikissa asioissa sen positiivisen puolen. Epäonnistumisiakin pidän pakollisina oppimiskokemuksina kohti suurempaa ymmärrystä. Vain taivas on rajana, kaikki on mahdollista. En torppaa yhtään ideaa vaan annan ihmisten kokeilla.
Järkeilevä joulukuu – Katson vuotta taaksepäin. Mikä onnistui? Mikä parani? Mikä muuttui? Keskustelen muutoksista avoimesti myös muiden kanssa. Teemme yhdessä uuden listan uudelle vuodelle.
Käyttäisitkö minun listaani vai laatisitko omasi? Minusta tuntuu, että en malta odottaa aina kokonaista kuukautta, vaan saatan edetä vauhdikkaamminkin.
T. Toni, johtamisaktivisti
Ps. Huomasin muuten kirjoittaessani, että kun lähdin tipattoman viitoittamana kiellon kautta vaihtui se loppuvuonna jo positiiviseksi. Liekö sattuma?

Kommentit

  • ovienulkopuolelta

    Laatisin omani – anteeksi vain – kiireentuntu hipoo 24/7 ja pois se meistä?

Kommentointi on suljettu.