Kesäterästä huippuiskuun

Ensimmäinen viikko lomien jälkeen on pahin. Kyllä se siitä sitten taas pikkuhiljaa normaaliksi puurtamiseksi palautuu.
Alkua rassaavat unirytmin muutokset ja aivojen pidemmän lepotilan aiheuttama väliaikainen tyhmistyminen. Joillakuilla on saattanut huono ruokavalio ja päihteidenkäyttö tehdä omat tuhonsa suorituskykyyn.
Itse näen kesälomalta paluun vähän samanlaisena kuin uuden vuoden – nyt on hyvä vedenjakajapiste muuttaa jotain paremmaksi. Jonkin paheen voi lopettaa tai uuden hyveen aloittaa. Muutoksen ei tarvitse olla suuri, mutta vaikutus voi olla merkittävä.
Itse päätin lopettaa yhden paheen ainakin väliaikaisesti – turhan ajankäytön sosiaaliseen mediaan. Uusi hyveeni se, että syön päivällä vain hedelmiä, joita on toimistossani aina tarjolla. Tuskin kummastakaan paheesta haittaakaan on. Vaikka välillä lipsuisinkin, ei maailma siihen kaatuisi.
Mistä sinä luovut ja mitä otat tilalle?

Kommentit

  • Paljonvartijaksi

    Huippuiskusta ainaiseen kesäterään. Alussa on sopeutuminen unirytmin lopulliseen muutokseen ja aivojen taisteluttaminen lopullista tylsistymistä vastaan?
    Muutos on suuri ja pysyvä,silloin, kun tullaan elämänpolulla sen neljänteen vuodenaikaan – talveen,eli aletaan kuluttaa kymmenettä kymmentä. Silloin kaikki muuttuu – suurimmillaan päiväksi yö – jos ja kun tätä muutosta ei huomioda,niin rohkenenpahan väittää, että olisiko rytmin muutoksen tuomiset nimeltään dementia taikka jonkun tutkijan kaima ym? Elämä hennoo muuttua näin mielenkiintoiseksi. Siispä huippuiskusta kesäterään rakennettua ”aasinsiltaa” asiaani – Kiitos.

Kommentointi on suljettu.