Lisää munia – näin virvot tuhkatkin pesästä!

”Isi, miten meidän kannattaisi Reetan, Eerikan ja Merin kanssa trullata, jotta saisimme mahdollisimman paljon herkkuja?”, kysyi kolmosluokkalainen Lilja-tyttäreni. ”Onko parempi mennä yhdessä vai erikseen?”
Paha kysymys. Lupasin miettiä. Päätin turvautua sosiaaliseen mediaan.
Sain paljon hyviä vinkkejä. Ongelmaan saatiin myös täysin uusia näkökulmia.
Tässä on virallinen ohjeistus trullauksen panos-/tuottosuhteen optimoimiseksi.
Organisoituminen
Jokainen trullaaja ensin omalle kadulle. Tämän jälkeen kokoonnutaan vaihtamaan tiedustelutietoa. Sitten käydään läpi ne talot, joissa avattiin ja lahjottiin. Vaihtoehtona on mennä porukassa, jos niin on kivempaa.
Aikataulu
Aikainen trulli nappaa karkin, muttei liian aikainen. Mitä pidempään trullaa ja sitä useampia ovikelloja ehtii pimputtaa. Vaihtoehtona on ahkeroida sen aikaa kuin kivalta tuntuu.
Laulu ja lausunta
Kannattaa erottautua. Lorua voi muuttaa hauskempaan ja hellyttävämpään suuntaan. Laulu on lausuntaa tehokkaampi. Vaihtoehtona on mennä lorulla, joka mukavimmalta tuntuu.
Pukeutuminen
Pukeutumiseen kannattaa panostaa. Mitä huolitellummalta näyttää, sitä enemmän herkkuja irtoaa. Söpöyttä kannattaa korostaa. Vaihtoehtona on mennä semmoisena kuin parhaiten viihtyy.
Virpomisvarpu
Myös tässä pätee erottautumisen ja vaivannäön illuusio. Tuunatumpi vitsa, parempi efekti. Valtavirta teippaa muutaman höyhenen pajunvitsaan. Kokeile erilaisia oksia ja ripusta yllättäviä roinia. Vaihtoehtona on tehdä semmoinen vitsa, jonka osaa.
Keräilyastia
Älä näytä täyttä äläkä tyhjää herkkukoria. Luo vaikutelma, että olet jäänyt melkein, muttet täysin, tyhjin käsin. Näin saat myötätuntolisää. Selkään reppu, jonne voit ylimääräiset karkit piilottaa. Vaihtoehtona on näyttää saalis rehellisen ylpeänä.
Käytöstavat
Katsokaa silmiin. Hymyilkää. Puhukaa reippaasti. Kiittäkää selvästi. Niiaus ja kumarrus tehostavat. Saaliista riippumatta pitää olla kohtelias.
Näillä ohjeilla ei voi epäonnistua. Lisävinkit otetaan mielellään kommenttikentässä vastaan. Siten saamme ensi vuodelle vielä paremmat ohjeet. Iloista trullausta kaikille tyyliin katsomatta!

Kommentit

  • Annikki

    Eiköhän tuotto ole optimoitu

  • Unelmatorttu

    Palmusunnuntaina eivät ole liikkeellä trullit vaan virpojat. Trullit kuuluvat pohjanmaalaiseen pääsiäisperinteeseen ja ovat liikkeellä pääsiäislauantaina.
    Muuten siis hieno strategia mutta muutetaan trulli virpojaksi ja trullaaminen virpomiseksi.

Kommentointi on suljettu.