Mitä itsenäisyys teille merkitsee?

Tänään televisiossa kysytään monelta juhlijalta, ”mitä itsenäisyys teille merkitsee”. Mitä, jos minulta kysyttäisiin tuo kysymys enkä olisi valmistautunut? Onko teillä vastausta valmiina?
Itsenäisyys merkitsee minulle vapautta. Sanan ja ajattelun vapautta sekä vapautta opiskella ja tehdä sitä työtä, mikä minulle sopii ja mihin sydämeni vetää.
Itsenäisyys merkitsee minulle turvallisuutta. Minun ei tarvitse elää pelossa perheeni, ystävieni ja itseni puolesta.
Itsenäisyys merkitsee minulle suomalaista kulttuuria. Arvot ovat kulttuurin perusta ja tämän yhteiskuntamme arvot ovat hyvin lähellä minun omia arvojani. Johtamisen kehittäminen on elämäntehtäväni ja suomalaisten arvojen pohjalta on mahdollista kehittää johtamista sellaiseen suuntaan, jossa jokaista ihmistä, hänen ajatuksiaan, ideoitaan ja erilaisuuttaan voidaan kunnioittaa.
Itsenäisyys merkitsee minulle onnellisuutta. Minulla on mahdollisuus tavoitella sellaista onnea, mikä minulle sopii kunhan se onni ei ole muilta pois.
Itsenäisyys merkitsee
Vielä on paljon tehtävää. Meidän pitää kitkeä yhteiskunnastamme kiusaaminen, syrjintä ja toisten epäasiallinen kohtelu niin lasten kuin aikuistenkin osalta. Meidän tulee poistaa onnistumisen esteitä jokaiselta ihmiseltä ja organisaatiolta. Meidän on luotava sellainen ilmapiiri ja kannustimet, että ihmiset tekevät oma-aloitteisesti itsensä ja lähimmäistensä eteen aktiivisesti mitä tahansa työtä, johon heidän kykynsä riittävät.
Mitä itsenäisyys teille merkitsee?

Kommentit

  • Paljonvartijaksi

    Mielenkiintoinenpa kysymys, ajankohtainen. Itsenäisyys liittyy myöskin tämänpäiväiseen yksinäisyyteen.Elämänpolun vuosia mittailevien pylväiden alkaessa vilkutella yhdeksääkymmentä, suurehkonkin perheen levitessä tahoilleen, elämäntoverin siirryttyä tuonilmasiin, huomaat olevasi yksin, jäänyt ”pesämunaksi” autioituneeseen pesään? Itsenäisyys kätkee sisälleen enemmän kuin olemme tulleet ajatelleeksi siitä ”haikaillessamme”.Täydellisen itsenäisyyden on tuonut yksinäisyys ja hyvä niin. Turvallisessa elinympäristössä esim. itsenäinen vanhus hallitsee putouksen yksinäisyyteen ja matka jatkuu vaikka kumppanina vain yksinäisyys?
    yksinäisen kansalaisen nimikirjoituksen alla saattoi olla ammatti nimikkeenä ITSELLINEN, oli
    itsenäinen? Tätä siis itsenäisyys ”ruohonjuuritasolla”? Itsenäisyys valtakunnan tasolla
    ”setvitään” aina 6.12.ja sillä omat huolenpitäjänsä..

Kommentointi on suljettu.