Näin taltutat ebolaa pahemman tappajan!

Tappaa enemmän kuin ebola? Tarttuu ja leviää nopeammin kuin räkätauti. Se ei edellytä kosketusta tai pisaroita. Se voi tarttua maapallon toisella puolella olevasta ihmisestä sekunneissa. Mikä se on?
Se on tunne.
Viha, alakulo, pessimismi ja epätoivo ovat tunteita. Niiden oireita ovat kiukku, tiuskiminen, saamattomuus, lannistuminen ja lannistaminen. Äärimmäisen tarttuvia kaikki. Mitä useampi saa tartunnan sitä lamaantuneempia olemme. Lama syvenee.

”Ei tuo ole ennenkään onnistunut!”, ”Ei tuota kukaan kuitenkaan osta!”, ”Turha yrittää, kun on tämä lamakin!”, ”Joo, mutta…”. Meille kaikille liiankin tuttuja tappolauseita.

Rakkaus, ilo, optimismi ja toivo.  Ne ovat tunteita myös. Niiden oireita ovat toisista välittäminen, kannustaminen ja tukeminen, yritteliäisyys ja lannistumattomuus. Kovasti tarttuvat nämäkin. Mitä useampi saa tartunnan sitä menestyneempiä olemme. Lama taittuu.

”Kokeillaan vaan, ehkä tällä kerralla onnistumme!”, ”Mitä jos yritetään myydä jollain toisella keinolla!”,”Nyt kannattaa yrittää, kun on tämä lama!”, Joo, ja…”. Tappolauseen korvaavia ilmaisuja.

Voit tartuttaa lentsun vain jos sinulla itselläsi on flunssa. Sama on tunteissa. Voit tartuttaa vain sellaisia tunteita, joita itse koet.
Hyvä uutinen on se, että ajattelulla voimme vaikuttaa omiin tunteisiimme. Aina se ei ole helppoa, mutta harjoittelu tekee tässäkin mestarin. Olemme todennäköisemmin iloisia kun päätämme olla. Sama toimii pahantuulisuuteen. Päätös on sinun.
Haluatko että organisaatiosi menestyy? Haluatko johdettaviesi tekevän työnsä paremmin? Haluatko, että pomosi kohtelee sinua paremmin? Entä tunnelma perheessäsi? Katkaise ikävien tunteiden tartuttaminen ja tartuta muihin positiivisia tunteita!

Ihmisten päätöksenteosta jopa 92 prosenttia tapahtuu tunnetasolla. Jos pyrit johtamaan vain järjellä, vaikutat siis vain kahdeksaan prosenttiin päätöksenteosta. Opettele siis vaikuttamaan tunteisiin.

Päättäjät, johtajat ja media ovat tartuttajina avainroolissa. He kun pystyvät levittämään hyvää ja pahaa paljon nopeammin ja laajemmalle.