Sotilaallista naisempatiaa Suomen nuorkauppakamareiden johtoon

Suomen Nuorkauppakamarit ry saa ensi vuonna empaattisen, avoimuutta ja muiden kuin itsensä menestymistä korostavan kansallisen puheenjohtajan.

Kuvaaja Johanna Merenheimo

Kuvaaja Johanna Merenheimo


Tuleva puheenjohtaja Mervi Vuorinen on tänä vuonna toiminut järjestön kansallisena varapuheenjohtajana. Aikaisemmin hän toiminut mm. kehitysjohtajana, aluejohtajana ja kotipaikkakuntansa Lohjan Nuorkauppakamarin puheenjohtajana. Hän on kuulunut jo kymmenisen vuotta järjestön aktiivisiin jäseniin.
Kuva Johanne Merenheimo

Kuva Johanne Merenheimo


33-vuotias Vuorinen on järjestön tulevana puheenjohtajana yksi kaikkien aikojen nuorimmista. Johtamis- ja elämänkokemusta hänelle on ehtinyt kuitenkin kertyä monipuolisesti enemmän kuin monille vanhemmille. Alikersantti Vuorinen on armeijan käynyt nainen. Päivätyössään hän on controller Helsingin ja Uudenmaan Sairaanhoitopiirissä. Hän on myös maatilan emäntä ja hevostyttö.
Kuvaaja Johanna Merenheimo

Kuvaaja Johanna Merenheimo


Suomen Nuorkauppakamarit on osa kansainvälistä yli sadassa maassa toimivaa Junior Chamber International järjestöä, jolla on yli 200 000 jäsentä. Järjestön jäsenet ovat kaikki alle 40-vuotiaita. Yhdistyksen tarkoituksena on kehittää yhteiskuntaa ja johtajuutta paremman tulevaisuuden turvaamiseksi.
Vuorisen teesit omalle puheenjohtajakaudelleen ovat yhdessä tekemisen korostaminen ja muiden menestymisen mahdollistaminen. Avoimuus ja rehellisyys ovat kaiken kehittymisen lähtökohtana. Puheenjohtajana Vuoriselle hänen omaa menestymistään tärkeämpää on se, että hänen johdossaan olevat henkilöt menestyvät omissa tehtävissään. Silloin hän on itsekin väistämättä onnistunut puheenjohtajana.
Empaattisuus ei jää epäselväksi kenellekään, joka Vuorista vähääkään tuntee. On ilmiselvää, että hän on aidosti kiinnostunut kohtaamistaan ihmisistä.