Tappava-ase V (0 tähteä)

Mel Gibsonin kasariysärihahmo jatkaa elämäänsä työpaikoilla. Hänen henkensä on siirtynyt satoihin keski-ikäisiin miehiin ja muutamiin naisiinkin. Osa heistä on edennyt jopa esimiesasemiin, useimmat eivät. Tähän on syynsä.
Äärimäisen harvat elokuvat kuvaavat todellisuutta. Ei kannata – ei myy. Kansa haluaa paeta todellisuuttaan fiktioon. Filmien pitää siis olla erossa todellisuudesta. Siksi niissä nähdään harvoin ihan tavallisia ihmisiä. Samaistumme rikkinäisiin ja vähintään yhden psykologisen häiriön tunnusmerkit täyttävään hahmoon.
Olin 17-vuotias kun tämä hittileffa tuli markkinoille. Pidin. Nyt kun katson elämästä hieman viisastuneena samantyylisiä pätkiä, voin pahoin. En niiden huonouden takia, vaan koska olen nähnyt niiden aiheuttaman kärsimyksen.
Spoilerivaroitus – paljastan nyt leffansarjan neljän osan juonet.
Lähes kaksi tuntia Gibsonin esittämä Martin Riggs kiusaa Danny Gloverin esittämää Roger Murtaughia. Muut hahmot joko osallistuvat kiusaamiseen tai vähintään nauravat hyväksyvästi. Lopussa ilmenee, että Riggs ja Murtaugh rakastavat toisiaan syvästi. Jossain välissä oli myös jokunen pum pum ja gaboom. Pahis kuolee.
Masokisti on Wikipedian mukaan henkilö, joka nauttii itsensä satuttamisesta tai nöyryyttämisestä. En löytänyt tietoa siitä, paljonko heitä on väestössä. Ei varmaan montaa, koska en tiedä törmänneeni yhteenkään. Tilastojen valossa on siis järjetöntä käsitellä kollegoitaan kuin he kaikki olisivat masokisteja.
Sadistinen henkilö taas saa nautintoa vallankäytöstä, alistamisesta tai henkisen tai fyysisen kärsimyksen tuottamisesta toiselle osapuolelle (Wikipedia taas). Näihin taas olen muutaman kerran työpaikoillakin törmännyt.
Pelkästään sadisteista, masokisteista tai sadomasokisteista koostuville yhteisölle voin suositella monia elokuvia antamaan virikkeitä. Niiden genre on hieman harhaanjohtavasti nimetty kaverileffoiksi.
Kaikille muille työyhteisöille, joissa on tunne-elämältään normaaleiksi luokiteltavia ihmisiä, annan yhden neuvon. Kunnioittakaa toisianne! Mikään ei paranna tuottavuutta ja tulosta enemmän kuin toisten arvokas kohtelu.

Kommentit

  • Ovienulkopuolelta

    ”-äärimmäisn harvat elokuvat ( otsikossakin?) kuvaavat todellisuutta” onneksemme?

  • Ulkopuolinen

    Kyseisen elokuvasarjan nimi on – kielellisesti oikein -”Tappava ase”.

Kommentointi on suljettu.