Vuoden Nuori Johtaja 2015 – Itseään korostamaton ja kohottamaton

Tampereen teatteri 20.11.2015 klo 13:30
Suomen Nuorkauppakamarit ja CxO Professional Oy julkistivat Vuoden 2015 nuoren johtajan. Hän on Marimekon toimitusjohtaja Tiina Alahuhta-Kasko.
Tuomaristo perusteli valintaansa seuraavasti:
Voittaja sopii hyvin Vuoden Nuori Johtaja -kilpailun kestävän johtajuuden valintakriteereihin. Hän on osoittanut sitoutumisensa yritykseensä ja ansainnut paikkansa. Prosessit ja toimenpiteet tukevat kestävää kehitystä. Ne innostavat työntekijöitä parempiin suorituksiin ja lisäävät siten tuottavuutta ja kannattavuutta. Tätä kautta sidosryhmien luottamus ja toiminnan kestävyys edistyy.
Voittaja on edelläkävijä ja innostava ihmisjohtaja. Hän osaa tunnistaa toiminnan haasteet ja kilpailutekijät ja etsiä uusia liiketoimintamahdollisuuksia.
Tuomaristo kiinnitti erityisesti huomiota voittajan itsensä korostamattomuuteen ja kohottamattomuuteen. Voittajaa kuvaavat sanat lämpö, lähestyttävyys, inhimillisyys ja empaattisuus. Hän inspiroituu toisista ihmisistä ja sallii myös epäonnistumiset.
Hän on aidosti läsnä kuunnellen ja arvostaen työntekijöitään. Hänen mukaansa karismaa on olla oma itsensä. Huumori ja nauru edistävät hänen mukaansa luovuutta.
Kansainvälisessä ympäristössä hänen aikaansaava, aito asenteensa on arvostettava. Voittaja toimii esimerkkinä siitä, miten inhimillinen johtaminen on hyvää, vahvaa ja eteenpäin vievää johtajuutta.
Palkinnoksi Vuoden Nuori Johtaja saa CxO Professional Oy:n tarjoaman vuoden mittaisen huippujohtajan mentorointipaketin.