Ryhtiä ministeri Mäntylä!

On tämä ollut yhtä veivausta, vatulointia ja vesittämistä.

Fimea päätettiin siirtää osana valtion työpaikkojen hajauttamisohjelmaa Kuopioon Liisa Hyssälän (Kesk.) toimiessa sosiaali- ja terveysministerinä vuonna 2009.

Sen jälkeen ollaan nähty monenlaisia vaiheita. Edellinen hallitus linjasi, että Fimean alueellistaminen siirretään vuoteen 2018. Tämä oli vain yksi askel koko siirron vesittämiseen, eikä se ollut pitkäjänteistä eikä uskottavaa politiikkaa. Sosiaali- ja terveysministeriön työryhmä ehdotti tänään julkistetussa raportissaan, että Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimean päätoimipaikka voi jäädä Helsinkiin.

Nyt ministeri Mäntylä (ps.) ryhtiä! Fimean paikka on Kuopio. Niin on maan hallitus aikanaan päättänyt.

Fimean siirto Kuopioon on pitkäjänteistä politiikkaa, täällä tarjottava farmasian ja lääketieteen koulutus ovat kansainvälisestikin korkealle arvostettuja, ja Fimean työpaikkojen siirto Kuopioon hyödyttää niin koulutus- kuin työvoimapoliittisia tavoitteita. Maakuntien tulee keskittyä parhaimpaan osaamiseensa, ja valtion tulee tukea näitä tavoitteita. Kuopio on vahva terveydenhuollon osaamiskeskus, ja Fimean toimintojen siirto täydentää tätä hyvin.

Kommentit

  • Tutkiskelija

    Näin asia on. Juha-Pekka voisi masinoida liikkeen, jossa viestiä osoitetaan ei-pääkaupunkiseudun kansanedustajille. Tämä jatkuva Helsinkiin satsaaminen on tullut tiensä päähän. Tämä asia koskee kaikkia Pohjois-Suomalaisia. Helsingissä hehkutetaan sitä, kuinka he elättävät muuta Suomea. Jos kaikki valtion työpaikat on siellä, vääristää se näkemystä. Keskittämisellä luodaan vain asunto-, päivähoito ja sosiaalisia ongemia.
    Jotain tälle on tehtävä. Entäs selvitysmiesten taustat?

Kommentointi on suljettu.