Miksi hallitus tekee päätöksiä?

Suomi täyttää ensi vuonna 100-vuotta. Juhlavuoteen valmistaudutaan odottavissa tunnelmissa.

Taloudessa on positiivisia merkkejä. Tehtävää kuitenkin riittää. Keskusta haluaa lunastaa lupauksen Suomeen kuntoon laittamisessa. Ihmisille on saatava töitä ja sovitut uudistukset on vietävä maaliin. Suomea ei johdeta pelottelulla, vaan yhdessä tekemällä.

Suomessa on pitkään ollut yhteinen linja siitä, että koko maata kehitetään. Kevään 2015 eduskuntavaaleissa suomalaiset äänestivät tämän politiikan puolesta, kun Keskusta nousi suurimmaksi puolueeksi. Sipilän hallituksen tavoitteena on, että koko maan voimavarat otetaan käyttöön, kun Suomi nostetaan lamasta.

Koko Suomen tasapainoisessa kehittämisessä ei ole kysymys pelkästään taloudesta. Keskustalle tämä on myös arvovalinta. Linjamme on ollut yli sata vuotta, että koko maasta ja kaikista suomalaisista on pidettävä huolta. Ihmisille on mahdollistettava työnteko ja muut elämän edellytykset kaikkialla maassa postinumerosta riippumatta.

Sipilän hallitus on tuonut Suomeen uutta puhtia. Voivottelun sijaan hallitus on laittanut liikkeelle monia uudistuksia, jotka tuovat vakautta ja uskoa paremmasta huomisesta.

Luutuneiden käsitysten ravistelua tarvitaan esimerkiksi sote- ja maakuntauudistuksessa. Tulevaisuuden uudistuksessa päätösvaltaa siirtyy valtion keskushallinnosta maakunnille ja niiden ihmisille. Koko maan elinvoimaa voidaan vahvistaa entistä paremmin. Menestys syntyy monenlaisissa ympäristöissä ja me tiedämme paikallisesti parhaiten, miten tämä alue saadaan kasvuun ja hyvinvointi voidaan turvata tuleville sukupolville.

Vaikka juhlavuoden teema on Yhdessä, ei se tarkoita sitä että kaikista asioista jokaisen täytyy olla samaa mieltä. Olen sitä mieltä, että rakentava keskustelu vie Suomea eteenpäin. Mutta onko meillä rohkeutta puhaltaa yhteiseen hiileen yli puoluerajojen? Kaiken vastustamisen ja populismin sijaan kansalaiset odottavat meiltä päättäjiltä ratkaisuja, jotka luovat tulevaisuudenuskoa.

Uskon lujasti, että yhteistyöllä nousemme jälleen.

Meillä on valtavasti osaamista. Meillä on toimiva yhteiskunta, infra, instituutiot, yhteiskuntarauha,vakaus, metsää ja malmeja.

Suomen ja Pohjois-Savon menestyksen eväät ovat olemassa, kun toimimme Yhdessä.