Kaikki on Juha Sipilän syytä – vai onko?

Keskustan sisällä on ryhdytty ruotimaan eduskuntavaalitappion syitä. Toivon, että pyykinpesu tehdään rakentavassa ja tulevaisuuteen luotaavassa hengessä.

Oman arvioni mukaan Keskustan vaalitappiota ei voida laittaa pelkästään harjoitetun hallituspolitiikan piikkiin, sillä kuluneella vaalikaudella Suomen suunta käännettiin keskustavetoisen hallituksen johdolla vaalilupausten mukaisesti.

Vaalitappion syyt ovat syvemmät ja moninaiset.

Hahmottelin kysymyksiä vaalitappion ruodintaa sekä puolueen tulevaisuustyötä varten:

1.) Miksi osa Keskustan kannattajista koki, että puolue istui hallituksessa ”Kokoomuksen polvella”. Oliko hallituspohja oikea? Valitsimmeko oikeat ministerinsalkut?
2.) Olimmeko liian kilttejä hallituspolitiikassa? Olisiko isännän ääntä pitänyt käyttää enemmän keskustalaisille ja Keskustan kannattajille tärkeissä kysymyksissä?
3.) Menimmekö helpoimman kautta, olisiko asioita pitänyt jumpata enemmän paikallisesti, maakunnallisesti ja valtakunnallisesti puolueen sisällä? Syntyikö sellainen tunne, että asiat on jo päätetty? Tehtiinkö päätökset demokraattisesti ja läpinäkyvästi?
4.) Jumituimmeko vuoden 2015 vaaliohjelmaan ja sen ”Suomi kuntoon” hokemaan? Millä tasolla puolueen tulevaisuustyö on tällä hetkellä ja kuinka sitä voidaan kehittää? Tunnistammeko yhteiskunnan muutokset ja kuinka vastaamme niihin?
5.) Kävimmekö riittävästi keskustelua siitä, mitä ja keitä varten Keskusta on?
6.) Kuinka innostamme nykyisiä aktiiveja puoluetyöhön? Kuinka saamme uusia tekijöitä mukaan?

Nyt on keskustelun ja kysymysten aika!

Kommentit

 • Sitäsaamitätilaa

  Keskusta ei näköjään vieläkään ymmärrä mitä teki väärin omiaan kohtaan.
  Pitäisikö oikeasti kuunnella enemmän kansaa.
  Tai edes oman puolueen edustajia.

  Kepussa loppujen lopuksi on erittäin pieni porukka joka asioista päättää.

 • hennesy

  Sipilä ei ymmärrä politiikasta yhtikäs mitään.Näki sen äänestäjätkin.Siksi kepulla meni ja menee tulevaisuudessakin huonosti.Sipilä on huono johtaja ja sellaisena hän pysyykin.

 • Hese

  Nimenomaan Sipilä esti EU:n tukien maksamisen ajoissa maatalousyrittäjille siirtäen ne muihin tarkoituksiin. Siitä aiheutui monelle yrittäjälle pahoja taloudellisia ongelmia. Jopa niin pahoja, että jotkin jopa tappoivat itsensä ja monet menettivät vanhat sukutilansa ulosottoon. Joillakin on edelleen kasaantuneiden laskujen kanssa maksuvaikeuksia. Nytkö muka pitäisi luottaa ja äänestää näitä maatalousyrittäjien vihollisia.

Kommentointi on suljettu.