Keskustan kivijalka kuntoon

Keskusta koki eduskuntavaaleissa murskatappion. Pettymys on paikallinen, pettymys on valtakunnallinen.

Nyt on tehtävä rehellinen arvio siitä, miksi näin kävi ja miten eteenpäin. Keskustaväkeä on kuunneltava ja kuultava nyt herkällä korvalla. Uusi nousu tehdään yhdessä tekemällä. Puoluetoimintaa on uudistettava radikaalilla tavalla – puolueen linjasta on käytävä rakentava ja tulevaisuuteen luotaava keskustelu. Pintatason remontti ei nyt auta, vaan kivijalka on laitettava kuntoon.

Oman arvioni mukaan kenttäväki ja meihin viime vaaleissa luottaneet äänestäjät kokivat, että olimme tällä hallituskaudella Kokoomuksen polvella, vaikka tällä vaalikaudella Suomi nostettiin jaloilleen vaalilupausten mukaisesti.

Keskustalle hallitusyhteistyö Kokoomuksen kanssa on ollut aina hankala ja vaikea. Tämän osoitti myös vaalikausi 2007 – 2011. Olemme kyenneet uusimaan suurimman puolueen aseman punamultayhteistyössä. Näin kävi esimerkiksi vuoden 2007 vaaleissa.

Tänään nuollaan haavat, huomenna katsotaan tulevaisuuteen! Tappiossa on voiton siemen.

Keskustan on oltava rohkea ja pidettävä ääntä niiden asioiden puolesta, jotka koemme tärkeiksi. Tähän kuuluu myös rohkeus tunnustaa omat virheet.

Keskustan yllä on nyt paljon tummia pilviä. Tämä on rohkeasti tunnistettava ja tunnustettava. Tämä ei saa kuitenkaan lannistaa. Nyt on ryhdyttävä työhön ja toimeen. Olen vakuuttunut, että Keskusta tulee takaisin ja tolokun linjalle on edelleen tilaus. Nyt on kirkastettava keskustalainen viesti.

Vaalitulos osoitti, että politiikan kenttä on entisestään pirstaloitunut. Mikään puolue ei saanut yli 20 % kannatusta. Hallitusneuvottelut tulevat olemaan vaikeat. Keskustan on osallistuttava niihin. Tämä on kuitenkin tehtävä reilusti keskustalaisella otteella.

Kommentit

  • Sitäsaamitätilaa

    Ei vaan keskusta kuritti omiaan, kikyllä ym.
    Suomeen ei vaan mahdu kahta kokoomusta.

Kommentointi on suljettu.