Keskustan vahva kädenjälki näkyi puoliväliriihen ratkaisuissa

Sipilän hallitus jatkoi puoliväliriihessä uudistamislinjalla.

Tärkeintä tietenkin oli, että Keskustan johdolla päättäväisesti viedään hallituksen uudistuksia ja talouden tervehdyttämistä eteenpäin. Isot linjat vedettiin jo vaalikauden alussa, ja nyt niitä laitetaan toimeen, tästä on isossa kuvassa kyse. Viime vaalikaudella päätösten toimeenpanossa siniviherpunahallitus surkeasti epäonnistui, mutta puoliväliriihen perusteella Sipilän hallitus jälleen onnistuu.

Viime viikonloppuna Keskustan puoluevaltuusto otti vahvasti kantaa Tampereella opintotuen huoltajakorotuksen puolesta. Puoliväliriihessä tämä tavoite saavutettin seuraavina päivinä. Perheelliset opiskelijat saavat puoliväliriihipäätöksen myötä 75 euron kuukausittaisen lisän opintotukeensa.

Tämä on osoitus siitä, miten elävä kansanliike toimii.

Keskustan voima on sen laajassa kentässä, tavallisissa keskitien suomalaisissa. Kenttäväen kuunteleminen on puoluejohdon paras mahdollisuus keskustalaisen linjan löytämiseen ja oikeisto-Kokoomuksen kanssa pärjäämiseen. Puoluevaltuusto on tärkeä ilmapuntari, joka toimii, kun kentän luottohenkilöt puhuvat asiat halki suoraan ja rehellisesti. Tavallisten keskustalaisten viesteillä on suuri arvo.