Sotesoturit

Yöllä tuli tieto: Sotesoturit ovat saaneet maahan sotesovun.

Hallituskriisi olisi ollut myrkkyä Suomen taloudelle ja tulevaisuudelle, koska sote-uudistuksen lisäksi Sipilän hallituksella on ratkottavanaan monia suuria kysymyksiä. Sote-sovussa on kyse myös politiikan uskottavuudesta: sotea on jumpattu valtakunnallisesti monta vaalikautta laihoin tuloksin. Nyt oli ryhdikkään päätöksen aika.

Sote-uudistus pitää saada maaliin. Sosiaali- ja terveyspalvelujen pitää pelata nykyistä paremmin yhteen, koska painopistettä on siirrettävä perustason palveluihin, terveyden edistämiseen ja ongelmien ehkäisyyn. Sotealuelinjausten jälkeenkin tehtävää riittää. Työ jatkuu valtakunnallisesti sekä maakunnallisesti.

Maakunnissa on pohdittava niitä keinoja, miten saamme kansalaisten palvelut tarjottua riittävän lähellä ihmistä. Pohjois-Savossa on valmisteltu jo omaa sote-aluetta (PoSoTe) viime syksystä lähtien. Tätä työtä on jatkettava.

Pohjois-Savon Keskustan piirin syyskokous pidettiin eilen Kunnonpaikassa, Siilinjärvellä.  Työ Pohjois-Savon Keskustan puheenjohtajana jatkuu. Lämmin kiitos luottamuksesta!